Остання судома Путіна: політолог припустив задум диктатора до виборів у США

Коротка версія новини

  • В Америці затримують допомогу Україні й питання Росії відійшло на другий план.
  • З огляду на це, Путін може ескалювати війну перед виборами.
  • У такий спосіб Кремль також намагатиметься допомогти Дональду Трампу переобратися на новий термін.
  • Демократи в США підтримують Україну, тому провал на українському фронті може знизити рейтинг Байдена.

У Сполучених Штатах триває внутрішньополітична боротьба, тому питання Росії відійшло на другий план. І взагалі в Конгресі США вже понад пів року не можуть дійти згоди щодо виділення військової допомоги Україні.

До того ж експрезидент США Дональд Трамп, який відомий своїми проросійськими поглядами, навряд зможе переобратися на новий термін. З огляду на це, як припустив 24 Каналу політолог, соціолог із Німеччини Ігор Ейдман, Владімір Путін спробує цим скористатися та ескалювати війну.

“Путін хотів би, щоб до влади прийшов Трамп. Проте це не те щоб не очевидно, а надзвичайно сумнівна перспектива. Тому він спробує до виборів почати останню судому, тобто широкомасштабну ескалацію війни”, – припустив Ейдман.

Як у Кремлі намагаються допомогти Трампу

За словами політолога, у Росії спробують переламати ситуацію в російсько-українській війні на свою користь до виборів президента США. Зокрема, такі намагання спрямовані, аби допомогти Дональду Трампу переобратися на новий термін.

Хоча, думаю, що у Кремлі все-таки є люди, які вміють рахувати та розуміють, що Трамп у теперішній ситуації не проходить,
– зазначив Ігор Ейдман.

Хоч у США внутрішня політика важливіша, ніж зовнішня, проте Джо Байден та загалом демократи зробили серйозну ставку на Україну. Тому будь-який провал може сильно вдарити по рейтингу Байдена, адже він поставив свій авторитет на підтримку Києва.

Росія веде геополітичну гру, орієнтуючись на вищесказане. Тому спроба переламати хід війни є неминучою до президентських виборів США,
– зазначив соціолог з Німеччини.

Вибори президента США: що відомо

  • 5 березня відбулися праймеріз у 15 штатах і американському Самоа. Після супервівторка суперниця Дональда Трампа Ніккі Гейлі офіційно оголосила про вихід з президентських перегонів. Вона була єдиною суперницею Трампа у передвиборчій президентській кампанії Республіканської партії.
  • Водночас Дональда Трампа дискваліфікували з виборчого списку на праймеріз у штаті Іллінойс. Це зробили відповідно до 14-ї поправки, яка забороняє балотуватися заколотникам. Саме таким Трампа визнав суд. Раніше схожа ситуація відбулася в штаті Колорадо, де також дискваліфікували колишнього президента США. Проте вже згодом Верховний суд США поновив участь Трампа в праймеріз у Колорадо.
  • Опісля Джо Байден та Дональд Трамп отримали достатню кількість делегатів, щоб висунути кандидатури від своїх партій на загальних виборах. Байдену для цього знадобилось 1 968 делегатів, а Трампу – 1 215 голосів делегатів. Останній зібрав голоси у 4 штатах – Джорджія, Гаваї, Міссісіпі та Вашингтон.
  • Натомість видання The Telegraph зауважило, що Європа має бути готова то того, що США вийдуть з НАТО, якщо Трамп стане президентом. Через це дипломати з країн – членів НАТО заявили, що столицям ЄС треба “здійснити планування”, окрім того – їм необхідно переглянути поточний оборонний потенціал у світлі загроз із боку Трампа.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *