Педагоги Херсона відмовились співпрацювати з окупантами

Педагоги Херсона відмовилися підтримувати владу російських загарбників.

Про це повідомляють у місцевих пабліках Telegram та Facebook.

Так, директори херсонських шкіл були «запрошені на зустріч із так званою «військово-цивільною адміністрацією Херсонської області», запрошення на яку отримували у школах від озброєних окупантів.

«Тетяна Кузьміч, відома своєю проросійською позицією, розносила по школах «запрошення» під підпис, вона ходила з озброєними російськими військовими», – повідомляють у місцевих групах.

На зустріч прийшли 20 представників шкіл (усього в місті 61 заклад).

Представники окупаційної влади запропонували співпрацю та обіцяли «захист» педагогам, якщо школи будуть працювати за російськими програмами.

«Тетяна Кузьміч заявила, що «херсонські школи мають працювати за російськими програмами і переходити на російську мову навчання», також було заявлено, що шукають нового керівника херсонської освіти», – пишуть мешканці Херсона.

На думку ще одного колаборната Сальдо, сама вже присутність представників шкіл означала підтримку окупаційної влади.

«Вислухавши ці «пропозиції», присутні представники херсонських шкіл заявили, що вони прийшли лише для того, щоб дізнатися, що саме відбувається, і пояснили, що це не означає, що вони погоджуються з окупаційною владою. Освітяни спитали, чи можуть вони піти геть, якщо не погоджуються з тим, що почули на зустрічі. Коли почули, що можуть, то встали і вийшли практично всі», – інформують херсонці.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *