Пентагон закликав ухвалити допомогу Україні: Білий дім може знайти наразі лише 200 мільйонів

Кошти для України можуть взяти з фінасування армії США / Колаж 24 Каналу

Пентагон, як і адміністрація Джо Байдена, закликає Конгрес ухвалити пакет допомоги, що включає 60 мільярдів доларів для України. Нашій державі зараз необхідні ці кошти.

Про це на пресконференції заявив речник Міноборони США генерал Патрік Райдер. В той самий час Сполучені Штати розглядають інші тимчасові варіанти підтримки, поки пакет допомоги не буде ухвалений.

Затримки допомоги та інші шляхи

Патрік Райден заявив, що Пентагон продовжує закликати Конгрес якнайшвидше ухвалити законопроєкт із додатковим фінансуванням, що містить допомогу для України. Він наголосив, що Україні “потрібні всі ресурси, закладені в цьому пакеті”.

Насправді немає іншого способу повністю задовольнити потреби Сил оборони України на полі бою,
– констатував речник Пентагону.

Водночас видання Bloomberg пише, що Білий дім розглядає можливість залучення 200 мільйонів доларів для України, які були закладені на фінансування армії США, поки великий пакет не ухвалений.

Зазначається, що ці кошти можуть використати для оплати критично важливої ​​зброї, боєприпасів та іншого обладнання. Причиною такого рішення є те, що Україна стикається з нестачею артилерії, тоді як росіянам за останній час вдалося досягти невеликих просувань.

Остаточне рішення щодо такого формату допомоги на фоні затримок у Конгресі ще не прийняте. Адміністрація Джо Байдена зосереджена на тому, щоб закликати Палату представників США прийняти проєкт закону. Там вірять, що у разі винесення його на голосування допомога буде прийнята.

США та допомога Україні

  • 13 лютого Сенат США проголосував за законопроєкт про підтримку України, Ізраїлю та Тайваню. Згідно з ним Київ має отримати військову допомогу на понад 61 мільярд доларів. Далі законопроєкт мають ухвалити у Палаті представників.
  • Водночас спікер Палати представників Майк Джонсон відмовився виносити пакет на голосування. За його словами, спочатку необхідно завершити процес фінансування уряду, а вже потім розглядати додаткові законопроєкти.
  • У зв’язку з цим у Палаті представників почали обговорювати новий проєкт закону, що включатиме допомогу й для України. Голова Комітету з міжнародних справ Майкл Маккол взяв на себе ініціативу. У новому проєкті пропонують рішення щодо мігрантів, яке наразі не підтримують демократи.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *