Пил із Сахари накрив Україну: синоптики попереджають про небезпеку

Коротка версія новини

  • Пил з Сахари прийшов до України через теплу хвилю з західного Середземномор’я.
  • Мешканці західного регіону вже спостерігали пил, а сьогодні він пошириться на більшість областей України.
  • Українців закликають бути обережними, зачиняти вікна та уникати контакту з пилом, оскільки він шкідливий для здоров’я.

Україну накрив пил із Сахари / Колаж 24 Каналу

00:00

Ще вчора синоптики попереджали про те, що пил із Сахари має накрити Україну. Синоптики попереджають, що особливо уважним потрібно бути людям із респіраторними захворюваннями.

Також пил несе небезпеку дітям та людям похилого віку. Синоптики зазначають, що його принесла тепла хвиля із західного Середземномор’я.

Пил з Сахари прийшов до України

Мешканці західного регіону могли спостерігати це (пил – 24 Канал) ще вчора, а сьогодні він пошириться на більшість областей України. Небо буде тьмяним,
– мовиться у повідомленні.

Синоптики також розповіли, що пил до України принесла тепла хвиля із західного Середземномор’я, через яку можна спостерігати аномально теплу погоду протягом останніх днів в країні.

Українців закликають бути уважними та зачинити вікна, адже пил шкідливий для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей.

Карта розповсюдження пилу / фото Укргідрометцентр

Зверніть увагу! Запиленість повітря пустельним пилом – це не пилова буря. Швидкість вітру має перевищувати 12 метрів на секунду, і тривати це повинно принаймні 3 години для того, щоб виникла пилова буря. Однак, згідно з прогнозом Українського гідрометцентру, не передбачається збільшення швидкості вітру, тому наразі не очікується виникнення бурі.

В Укргідрометцентр закликають не плутати легке погіршення видимості через пил із небезпечним явищем. Там зауважили, що немає жодних підстав для паніки.

Погода в Україні на квітень: що відомо

  • Синоптики розповіли, що у першій половині квітня в Україні передбачається несподівано тепла погода. У деякі дні температура повітря вдень може сягати 20 – 25 градусів.
  • Також вони зазначили, що приблизно з 9 – 10 квітня ночі стануть помітно теплішими по всій території України. Згідно з прогнозом синоптика, протягом місяця середня температура повітря очікується на 2 – 3,5 градуса, вищою за звичайну для цього періоду.
  • Втім, на півночі Лівобережжя можливі нічні заморозки наприкінці першої декади до 0 – 5 градусів морозу, переважно у пониженнях рельєфу і вздовж річищ річок.
  • У більшості областей передбачається недостатня кількість опадів. Це пов’язано з переважанням поля підвищеного атмосферного тиску в південно-східній частині Європи.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *