Планували втекти з України: у поліції розповіли про мотив нападу на поліцейських Вінниччини

Нападники планували втекти з України / Колаж 24 Каналу

00:00

Надвечір 21 квітня з’явилася інформація про те, що в Одеській області вдалося затримати чоловіків, які стріляли у поліцейських на Вінниччині. У Нацполіції розповіли, що підозрювані могли перевозити гранати.

Зловмисники, які напали на поліцейських, планували втекти за кордон. Про це в етері телемарафону розповіла речниця Нацполіції Олена Бережна.

Нападники перевозили гранати

Бережна розповіла, що нападники перебували в закинутій будівлі у Одеській області та мали намір виїхати за кордон.

Вони кажуть (затримані – 24 Канал), що перевозили бойові гранати, ніби це стало причиною (нападу – 24 Канал), але як це було насправді, встановить слідство, коли будуть знайдені речові докази,
– розповіла речниця.

Вона також додала, що поліцейський Максим Зарецький, який загинув, захищаючи свого напарника, все ж зробив декілька пострілів та поранив одного із нападників. Із затриманими наразі працюють слідчі, поліцейські та прокуратура.

Речниця Нацполіції додала, що пораненому зловмиснику було надано медичну допомогу. Наразі перевіряється їхня причетність до диверсійно розвідувальних груп.

Бережна також зазначила, що нападників було затримано сьогодні, 21 квітня, і ця інформація була одразу повідомлена Національною поліцією України.

Зверніть увагу! Глава Національної поліції України Іван Вигівський розповів, що нападниками були двоє військових, батько та син, яким 52 та 26 років відповідно. Чоловіки – уродженці Вінницької області. Підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі, коли провину підозрюваних доведуть у судовому порядку.Напад на поліцейських у Гайсині: коротко

  • Поліція Вінницької області повідомила про напад, який стався у Гайсинському районі 20 квітня вночі. Двоє чоловіків відкрили вогонь по поліцейських, в результаті чого один правоохоронець загинув, а інший отримав поранення.
  • На відео з бодікамер зафіксовано, що водій і його пасажир спочатку передали свої документи для перевірки поліцейському. Потім пасажир вийшов з автомобіля і відкрив багажник на вимогу правоохоронця. Проте за мить обидва чоловіки несподівано відкрили вогонь по поліцейським.
  • Втім, уже 21 квітня правоохоронцям вдалося затримати обох нападників, яких підозрюють у вбивстві поліцейського у Вінницькій області.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *