“Для встановлення справедливості”: Лавров знову заговорив про переговори з Україною

Лавров знову заговорив про переговори / GettyImages та Колаж 24 Каналу

Росія останнім часом все частіше говорить про переговори із Україною. Однак варто зауважити, що мовиться насамперед про такі перемовини, які будуть відбуватися на умовах агресорки.

Очільник російського міністерства закордонних справ Сєргєй Лавров знову заговорив про переговори із Україною. За його словами, президент країни-агресорки Владімір Путін не проти перемовин, однак на умовах, які б враховували національні інтереси Росії, передає 24 Канал.

Готові “вислухати всіх зацікавлених у справедливості”

Лавров не припиняє повторювати тези російської пропаганди. За його словами, “для встановлення справедливості” Захід має припинити допомагати Україні. він, вочевидь, знову забув, що саме Росія розв’язала цю війну, а наша держава змушена захищатись від нападу ворога.

Росія весь цей час наголошувала, що ми будемо готові обговорювати будь-яку серйозну пропозицію, яка включала б обговорення ситуації “на землі”, витоків цієї ситуації та досягнення рішення, яке гарантувало б легітимні національні інтереси Росії та українського народу,
– заявив Лавров.

Російські політики час від часу повертаються до тез про переговори, однак завжди мовиться про “інтереси Росії”, адже агресорка не визнає того, що саме вона почала гібридну війну проти України майже 10 років тому та повномасштабне вторгнення майже два роки тому.

Кулеба назвав необхідні умови для початку переговорів

  • Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав важливу умову, за якою Україна може почати переговори із Росією. За словами міністра, це може статися, коли наша держава почуватиметься сильнішою на полі бою. Крім того, український міністр закликав партнерів допомагати Україні зброєю, щоб потім не зупиняти Росію в інших частинах світу.
  • Кулеба також виключив будь-які переговори з Москвою, поки Україна не матиме набагато сильнішу позицію на полі бою. Міністр запевнив, що Україна ніколи не здасться Росії.
  • Водночас міністр закордонних справ визнав, що російські військові “засвоїли свої уроки” і тепер “набагато краще пристосовані до цієї війни”. Однак він передбачив “більше поразок для Росії” у 2024 році.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *