По всій Україні була оголошена повітряна тривога через носій ракет “Кинджал”

У Росії після балістичної атаки підняли в небо ще й МіГ-31К. Через це повітряну тривогу оголошували у всіх областях.

Приблизно о 10 ранку Повітряні сили повідомили про загрозу балістичного озброєння, а згодом про загрозу атаки “Кинджалами”. Для яких регіонів існує небезпека, читайте далі.

По всій Україні була масштабна повітряна тривога

О 13:17 ракетну небезпеку оголосили по всій території України. Повітряні Сили повідомили, що з аеродрому “Саваслейка” злетів МіГ-31К. Людей закликали не ігнорувати сигнал повітряної тривоги.

Скриншот з alerts.in.ua

Вже о 13:43 в регіонах почали оголошувати відбій тривоги.

До цього ворог атакував балістикою

За кілька годин до зльоту МіГ-31К росіяни запустили по Україні балістичні ракети з Криму. Повітряна тривога була оголошена в більшості областях.

Під час повітряної тривоги у Херсоні пролунав потужний вибух.

“Будьте обережні! Перейдіть до більш безпечних місць!”, – закликав голова Херсонської МВА Роман Мрочко.

Також вибухи лунали у Дніпрі та Запоріжжі.

Фото alerts.in.ua

Станом на 11:12 почали давати відбої.

Окупанти били ракетами по Україні

20 квітня вранці у кількох містах лунали вибухи. Так, близько 5 ранку вибухи прогриміли у Запоріжжі. Згодом міська влада повідомила, що ворог атакував об’єкт промислової інфраструктури.

Також приблизно у цей час гучно було на Дніпропетровщині. Там у Новомосковському районі військові працювали по ворожій ракеті. Як наслідок, ракету Х-59 таки збили. Щоправда, через падіння її уламків сталася пожежа у покинутій господарчій споруді. Крім того, пошкоджень зазнали приватний будинок і два автомобілі. На щастя, постраждалих серед людей немає.

Неспокійно було й на Одещині. Там вранці двічі оголошували тривогу. Спочатку ППО працювала по керованих авіаційних ракетах – дві такі цілі збито над Чорним морем.

А згодом по Одесі прилетіла балістика і поцілила в об’єкт інфраструктури.

Росія вдарила по Дніпру та області: що відомо

  • Вночі 19 квітня окупанти масовано атакували Дніпропетровщину. В обласному центрі сталося влучання у багатоповерхівку. Внаслідок цього удару загинуло троє людей. Ще 24 особи зазнали поранень.
  • Цілу родину ворог вбив у Синельниковому. Там ракети зруйнували кілька приватних будинків та забрали життя мами, бабусі та двох діток – 14 та 8 років. Ще один 6-річний хлопчик вижив. Дитина залишилася сиротою.
  • Тієї ночі противник запустив 14 “Шахедів” та 22 ракети різного типу. Силам оборони вдалося вперше збити 2 крилаті ракети Х-22, випущені з Ту-22М3.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *