Побиття школяра у київській школі: директорка розповіла подробиці конфлікту підлітків

Директорка розповіла подробиці побиття школяра київської школи №81 / Колаж 24 Каналу (ілюстративне фото)

У київській школі №81 прокуратура та управління поліції Дніпровського району проводять розслідування побиття хлопчика. Керівництво школи відреагувало на інцидент: директорка розповіла важливі подробиці події.

Директорка середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів №81 м. Києва Ольга Фіголь говорить, що в школі наразі проходить розслідування, і по його завершенню всі винні обов’язково будуть покарані.

Версія керівництва школи про побиття підлітка

За словами директорки, інцидент трапився на перерві.

Хлопчик про побиття не повідомляв і жодним чином не підійшов до класного керівника, асистенту теж не поскаржився, зараз розбираємося, слідство триває, працює прокуратура,
– говорить Ольга Фіголь.

Директорка говорить, що мама хлопчика повідомила класному керівникові, що її дитина потрапила в лікарню через травмування. Також мама подала скаргу щодо побиття дитини та можливого булінгу. Хоча, факту булінгу поки не встановили.

Директорка розповіла подробиці інциденту

З чого почався конфлікт та чому школярі побили однолітка

  • Про побиття стало відомо вчора, 22 квітня. Причиною конфлікту стало те, що підліток буцімто дивився мультфільми російською мовою. Мати хлопця говорить, що син приховував, що його побили у школі. Мама помітила це лише за кілька днів, коли у хлопчика сильно напухла одна нога. Жінка відразу звернулася до лікарів, які діагностували у 13-річного хлопця численні травми.
  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що звернувся до поліції щодо інциденту з побиттям підлітка у київській школі №81.
  • За словами омбудсмана, адміністрація школи не вжила заходів щодо створення безпечних умов для здобуття освіти попри неодноразові скарги матері. Також підліток й раніше зазнавав психологічного приниження й фізичних знущань.
  • Дмитро Лубінець наголосив, що право на захист від насильства, посягання на честь та гідність визначено Конвенцією про права дитини, Конституцією України та Законом України “Про охорону дитинства”.
  • Раніше суд визнав винним керівника “Десантно-спортивного навчально-тренувального центру” з Чугуєва. Його звинувачували у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного курсанта, а також виготовленні дитячої порнографії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *