Погроза, що “наступна – Польща”: в ОПУ відреагували на російську ракету біля кордону НАТО

Під час масованої атаки на Україну Росія вже не вперше створює провокації на кордоні з Польщею. Не винятком став й обстріл 7 лютого, коли російська ракета була за 20 кілометрів від польського кордону.

Країна-агресор уже не лише словом, а й ділом погрожує країнам НАТО. У такий спосіб хочуть довести свою могутність й просунути тезу про “неминучу війну”. Детальніше про це в інтерв’ю 24 Каналу розповів радник голови ОПУ Михайло Подоляк.

Типовий наратив Росії

Одна з ракет, якою Росія сьогодні атакувала Україну, наблизилась до кордонів з Польщею. Полякам довелося підійняти авіацію на перехоплення повітряної цілі, яка була за 20 кілометрів від кордону.

Це не стратегічний задум, це якраз таки є класичною російською бравадою. Мовляв, ми можемо це зробити, ми можемо долітати до кордону НАТО, а потім повертати і вбивати цивільне населення, а ви будете налякані, бо практично до вас долетіло, та нічого не робитимете, бо ракета вб’є громадян України,
– зазначив Михайло Подоляк.

Росіяни до того ж знову повернулися до своєї кривавої риторики, яку транслює зокрема заступник голови Радбезу Росії Дмітрій Мєдвєдєв. Він знову погрожує НАТО та Європі крилатими ракетами “зі спеціальними боєголовками”, ймовірно, маючи на увазі ядерні.

“Росія поводить себе максимально знахабніло. Вони починають ображати всіх, проковувати. Оці ракети, які летять в бік Польщі, супроводжуються погрозами “наступна Варшава”. Росіяни підтримують наративи, що війна буде обов’язково, і вони одразу захоплять Балтійське море. Поводяться так, як і притаманно Росії”, – наголосив Подоляк.

Тому з огляду на всі ці дії країни-агресорки, Європі, на думку радника голови ОПУ, необхідно зрозуміти, що Росією може воювати лише України. Однак для цього потрібні великі обсяги зброї. Важливим при цьому є дебюрократизація ЄС, адже всі рішення необхідно ухвалювати оперативно.

Російська ракета біля кордону з Польщею: що відомо

  • Вранці 7 лютого росіяни масовано обстрілювали територію України. Також з’явилась інформація, що під час атаки російська ракета рухалась у бік польського кордону через Львівську область. В Оперативному командуванні Польщі повідомили, що у зв’язку з потенційною загрозою у небо довелося підняти винищувачі.
  • У Повітряних силах зазначили, що не можуть сказати напевне, чи була це навмисна провокація з боку Росії. За даними ПС, ракета долетіла до Самбірського району, полетівши далі в напрямку Львова. Потім повітряна ціль знову повернулася в напрямку Тернопільської області.
  • Нагадаємо, що цей випадок не є прецедентом. 29 грудня під час обстрілу України, у Польщі повідомили, що їхній повітряний простір порушила російська ракета. Ба більше, вона залетіла на 40 кілометрів углиб Польщі й через 3 хвилини повернулась в Україну.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *