“Похоронили” бабусю й прихопили вінки: ухилянти придумали “чорний” спосіб перетину кордону

Чоловіки їхали нібито на похорон бабусі / Unsplash / Колаж 24 Каналу

Громадяни, що бажають уникнути мобілізації та виїхати за кордон придумують все більш неординарні способи його перетину. Цього разу прикордонники викрили групу чоловіків, які їхали “хоронити бабусю”.

Звісно, вони навіть не придумали правдоподібну легенду – не знали навіть імені людини, до якої вони збиралися їхати. Оперативники вже почали розслідування цієї справи.

Ухилянти з вінками

На одному з контрольних постів Закарпаття прикордонники зупинили автівку, водій якої стверджував, що везе пасажирів на похорон бабусі. Водночас ті нещадно “попалилися” на брехні.

Пасажири факту “смерті” бабці не заперечили, ще й вінки поминальні продемонстрували як доказ. Проте імені та адреси проживання родички не знали,
– зазначили в ДПСУ.

Ухилянти для реалістичності взяли з собою вінки / фото ДПСУ

Виявилося, що пасажири заплатили водію по 2 тисячі доларів, щоб потрапити до Румунії. А таку незвичну легенду для переправи придумали організатори перетину. Станом на зараз правоохоронці встановлюють коло причетних до порушення осіб.

Спроби перетину кордону

  • Днем раніше у Закарпатській області загін прикордонників затримав групу із 6 чоловіків, яка планувала незаконно перетнути кордон. Вони відкрили попереджувальний вогонь, після чого ухилянти здалися.
  • На Львівщині поліцейський переправляв через кордон ухилянтів, реєструвавши їх у системі “Шлях” як волонтерів. За свої послуги він брав від 5 тисяч доларів. У ДБР встановили, що з березня до серпня 2023 року п’ятеро водіїв підприємства виїхали з України та не повернулися.
  • Нещодавно в Україні зафіксували абсолютний рекорд – 38 чоловіків призовного віку одночасно намагалися потрапити до Угорщини. Вони намагалися виїхати з України до Угорщини на 2 мікроавтобусах. Там були жителі 11 областей України.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *