Пожежі у Туреччині 2 серпня: у Мармарисі ситуація не критична, ЄС направить в країну 3 літаки

У курортній Туреччині не стихають пожежі. Рятувальники продовжують гасити місця загоряння.

Зауважте Пожежі у Туреччині 1 серпня: осередки займання під контролем, кількість жертв зросла

У Мармарисі критичної ситуації вже немає

Раніше в туристичному Мармарисі через сильні пожежі перекрили дороги. Українка Дарина Бахарева, яка там мешкає розповіла, що у місті ще є окремі осередки, де тліють дерева. Проте місцеві жителі та пожежники намагаються їх загасити.

Насправді у Мармарисі критичної ситуації немає. Тут все почалося, але пішло на південний захід,
– розповіла Бахарева.

Вона зазначила, що наприкінці липня, коли тільки спалахнули пожежі та горіли ліси біля готелів – люди панікували та були наляканими. Зараз же відпочивають та намагаються зберігати спокій.

Однак місцеві жителі – обурені. Вони вважають, що влада могла відреагувати на вогонь у лісах раніше.

Зверніть увагу! Дарина Бахарева розповіла, що зараз готелі надають допомогу туристам – вони безплатно розміщують постраждалих. Пожежники цілодобово чергують, а місцева влада контролює їхню роботу.В Туреччині ввели заборону на відвідування лісових масивів

У деяких регіонах країни 2 серпня влада заборонила людям відвідувати лісові масиви. Обмеження діють як для туристів, так і для місцевих мешканців.

“Згідно з циркулярами, оприлюдненими адміністраціями провінцій Анталія, Мугла, Стамбул, Чанаккале, Баликесір, Коджаелі, Ізмір, Бурса, Айдин, Хатай, Конья, Ушак, Киркларелі і Ґазіантеп, заборонено відвідувати лісові масиви як громадянам Туреччини, так і іноземцям (у тому числі туристам)”, – мовиться в повідомленні.

Заборона діятиме до 31 серпня, у деяких провінціях – до наступного розпорядження.

ЄС направить літаки для гасіння лісових пожеж у Туреччині

Єврокомісія направить до Туреччини 3 літаки для боротьби з масштабними пожежами в країні. Вони входять до європейського резерву засобів цивільного захисту.

Словенський дипломат Янез Ленарчич заявив, що ЄС висловлює солідарність з Туреччиною у такий важкий для неї час та готові й надалі допомагати у ліквідації пожеж в країні.

Туреччина, що потерпає від безпрецедентних лісових пожеж, активувала механізм цивільного захисту ЄС,
– заявили у Єврокомісії.

Зокрема Комісія вже допомогла залучити:

  • один літак Canadair з Хорватії;
  • ще 2 – з Іспанії.

Водночас координаційний центр Євросоюзу постійно контактує з владою Туреччини, щоб уважно стежити за ситуацією та направляти допомогу в країну.

Зверніть увагу! Україна 30 липня скерувала у Туреччину 2 екіпажі пожежних літаків Ан-32П із групою забезпечення, яка складається з 14 осіб. Це фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах.Коротко про пожежі в Туреччині

  • 28 червня лісові пожежі спалахнули біля міста Манавґат, що в провінції Анталія. Наступного дня вогонь поширився до курортних Бодрума та Мармариса.
  • 30 липня вогонь охопив все південне узбережжя країни. Внаслідок пожеж загинули 8 людей.
  • Відомо, що у Туреччині наразі перебуває 100 тисяч українців.
  • 1 серпня відповідальність за початок пожеж у країні взяли на себе курдські терористи. Мовиться про терористичну організацію “Діти вогню”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *