Starlink у росіян: як вони можуть вплинути на ситуацію на фронті

З’явилася інформація, що окупанти використовують Starlink на тимчасово окупованих територіях. Очевидно, що і Україна, і міжнародні партнери вже вирішують це питання.

Про це 24 Каналу розповів військовий експерт, голова Українського центру безпеки Сергій Кузан, зауваживши, що наразі була інформація про невеликі партії Starlink, які окупанти нібито завозять з ОАЕ. Варто розуміти, що це поки що точкові речі. І вони не зможуть кардинально змінити ситуацію на фронті.

Наскільки це загрозливо

Як наголосив Кузан, щоб ситуація хоча б якось змінилася, окупантам потрібно в сотні разів наростити постачання Starlink. Та й очевидно, що зараз вони використовують це в тестовому режимі.

Важливо, щоб ця система супутникового зв’язку не набула масовості серед росіян. А ті комплекси, які вже у них є, були відстежені та заблоковані. Впевнений, що над цим вже працює Україна. І західні партнери точно повідомлені про це. Є можливості відключити їх. Інша справа – як швидко це зроблять американці,
– сказав Кузан.

Сумнівно, що Захід спустить це питання. Адже це стане предметом міжнародних заяв та, можливо, позовів. Адже такі дії фактично спрямовані на те, щоб підтримати Росію у війні.

Це дії, які спрямовані на підтримку путінської агресії. Не можна сказати, що це деталь або окремий мікрочип, який завезли через треті країни. Ця супутникова система може діяти лише як цілісний комплекс,
– зауважив Кузан.

Starlink у Росії: коротко

  • Волонтер Сергій Стерненко повідомив, що росіяни почали використовувати Starlink на тимчасово окупованих територіях. Вони нібито завозять ці пристрої вже активованими з-за кордону. ГУР перевіряє цю інформацію.
  • Також користувач соцмережі X зауважив, що на офіційному сайті Starlink, де вказано про наявне покриття, тепер видно, що частина окупованої території Луганської області має доступ до цього супутникового інтернету. В компанії вже прокоментували цю ситуацію.
  • Мільярдер Ілон Маск вже робив обурливі заяви щодо війни в Україні. Восени він прокоментував результати українського контрнаступу, написавши “так багато смертей за такий мізер”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *