Посилення перевірок та відмова у перетині кордону: Демченко розповів, чому так відбувається

Ситуація на кордоні – посилення перевірок / Колаж 24 Каналу

Останнім часом на кордонні фіксують збільшення спроб використання чоловіками підробних документів. Відтак, посилення перевірок відповідає нормам законодавства та правилам перетину кордону.

Про це розповів в ефірі телемарафону прессекретар ДПСУ Андрій Демченко, інформує 24 Канал. Зокрема, речник нагадав, що згідно з правилами перетину кордону під час дії воєнного стану чоловікам у віці від 18 до 60 років загалом заборонено залишати межі України.

За словами Демченка, останнім часом прикордонники фіксують збільшення спроб використання чоловікам підроблених документів, або ж їх мета поїздки не відповідає тим, які визначені правилами. Зокрема, щодо перевезення вантажів, пасажирів, гуманітарних вантажів.

Вже під час ретельної перевірки ми можемо з’ясувати, що чоловіки їдуть зовсім з іншою метою, а не та, що визначена в правилах. І на підставі вивчення або ж документів, або мети поїздки прикордонники в праві відмовити людині у перетині кордону,
– зазначив Андрій Демченко.

На кордоні можуть запитати документи із ТЦК

Крім того, він роз’яснив, чому прикордонники можуть перевіряти документи із ТЦК. Зокрема, правилами визначено, що кордон можуть перетинати низка категорій чоловіків військовозобов’язаних, які не підлягають призову по мобілізації, мають відстрочку.

“Тому прикордонники можуть перевіряти документи і з ТЦК, які фіксують той факт, що їм надано відстрочку”, – додав Демченко.

Ситуація на кордоні: останні новини

  • Чоловіки почали скаржитися на посилення перевірок при перетині кордону. Зокрема, посилено перевіряють документи в осіб з інвалідністю, багатодітних батьків, волонтерів та інших осіб з відстрочкою.
  • Водночас в українському законодавстві станом на зараз не було жодних змін правил виїзду.
  • Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відправив офіційного листа, у якому попросив надати всі необхідні документи, на підставі яких відбувається перевірка та аналіз документів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *