Постачав харчі для окупантів: СБУ затримала власника одного з найбільших агрохолдингів

У Києві затримали власника агрохолдингу, який постачав провіант окупантам на Херсонщині / Колаж 24 Каналу (Служба безпеки України)

Україна продовжує боротися із зовнішнім ворогом – Росією, проте, на жаль, серед наших громадян є люди, які працюють в інтересах держави-агресорки. Так, у Києві СБУ затримала власника агрохолдингу за підозрою в постачанні харчів російським загарбникам на лівобережжі Херсонської області.

Продовольча компанія, яка підконтрольна затриманому, розташована на тимчасово окупованій території Херсонської області. Вона є одним із основних постачальників російських військ на Півдні України.

Робота в інтересах загарбників

У СБУ повідомили, що зібрали доказову базу на засновника одного з найбільших агрохолдингів в Україні, який підозрюється у фінансуванні збройної агресії Росії.

Фігуранта справи затримали у квартирі його сина у Києві, де він переховувався та планував втечу на територію держави-агресорки.

Слідство зазначило, що підконтрольна фігуранту продовольча компанія перебуває на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини та працює в інтересах Росії.

Також за даними слідства, ця фірма входить до основних постачальників харчової продукції для військових загарбницької армії, що перебувають на Півдні нашої держави.

“Податки” у Росію

У СБУ заявили, що фігурант ще у травні 2022 року організував “перереєстрацію” агрокомпанії в окупаційному “управлінні федеральної податкової служби Росії по Херсонській області”.

Так, з того періоду підприємство бізнесмена сплачує до бюджету місцевої окупаційної адміністрації Росії щомісячно понад 100 тисяч російських рублів як “податки”.

Крім цього, агрокомпанія зловмисника є однією з провідних у регіоні фінансових донорів російського “фонду підтримки учасників сво”, який був створений указом Путіна у квітні 2023 року,
– йдеться у повідомленні СБУ.

За даними відомства, бізнесмен передав військам противника складські приміщення виробничого комплексу підприємства у тимчасово захопленому Каховському районі Херсонщини.

Довідка! СБУ зазначила, що командування окупаційних угруповань держави-агресорки використовує логістичні ангари для того, аби зберігати власне озброєння, боєприпаси та бойову техніку. Так, відомство повідомило, що серед них – російські самохідні артустановки та реактивні системи залпового вогню, які здійснюють обстріли по території Бериславського району.Що загрожує зловмиснику

В СБУ розповіли, що під час обшуків за місцем перебування фігуранта у столиці України вилучено документи, печатки, комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які підтверджують факти співпраці з державою-агресоркою.

Чоловіку на підставі зібраних доказів повідомили про підозру. Так, зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Інші інциденти викриття Службою безпеки України: останні новини

  • На початку 2024 року СБУ вдалося викрити підприємство на Київщині, яке займалося гуртовим постачанням засобів тактичної медицини до Росії. Відповідно до матеріалів справи, впродовж 2022 – 2023 років фігуранти до Росії переправили кілька партій тактичних джгутів і бинтів власного виробництва. Загальна сума у гривневому еквіваленті складає понад 40 мільйонів.
  • Також СБУ викрила чотирьох киян, які незаконно поширювали інформацію про наслідки масованої ракетно-дронової атаки 2 січня на столицю нашої держави. Ці відео підхопили ворожі канали та ресурси російських спецслужб. У СБУ зазначили, що росіяни могли використовувати отриману інформацію для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Києву.
  • Наразі правоохоронці проводять комплексні перевірки, за результатами яких буде вирішуватись питання щодо притягнення винних до відповідальності.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *