Потужне посилення ППО: Швеція може передати Україні ЗРК RBS 70

Пол Йонсон анонсував імовірну передачу ЗРК RBS 70 / Колаж 24 Каналу

00:00

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що його країна готова доєднатися до німецької ініціативи з посилення захисту українського неба. Наразі Швеція розглядає можливість фінансування закупівлі систем ППО.

Про це Пол Йонсон заявив після прибуття на засідання міністрів закордонних справ та оборони у Люксембурзі, передає кореспондентка 24 Каналу.

“Ми готові підтримати німецьку ініціативу, але переважно фінансово”, – сказав він.

Передача RBS 70

Очільник Міноборони Швеції каже, що Україна потребує більше артилерійських снарядів, а також нових систем для захисту неба. Зі свого боку Швеція може передати зенітно-ракетні комплекси RBS 70.

Зараз ми зосереджені на фінансовому внеску, а також, можливо, на RBS 70, тому що це могло б полегшити деякий тиск на системи Patriot,
– сказав він.

Довідка. RBS 70 – переносний зенітний ракетний комплекс ближнього радіуса дії. Пристрій командно-керований, управління ракетою відбувається лазером. Його ключова перевага – можливість ефективно працювати в умовах протидії термічними пастками або засобами РЕБ.Санкції проти Росії

Водночас міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем заявив про роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії. Швеція виступає за запровадження нових обмежень, які вплинуть на російську економіку.

“Ми подбаємо про те, щоб включити як заборону на імпорт скрапленого природного газу, так і заходи щодо обмеження російського тіньового флоту”, – сказав Тобіас Більстрем.

Німеччина шукає додаткові системи ППО для України: що відомо

  • Politico пише, що уряд Німеччини веде переговори з країнами про нові зобов’язання щодо протиповітряної оборони для України.
  • Зокрема, міністри закордонних справ і оборони Німеччини минулого тижня виступили з ініціативою “Негайні дії з протиповітряної оборони” (IAAD), у рамках якої вони надіслали листа союзникам із закликом до урядів знайти та профінансувати більше систем протиповітряної оборони для України.
  • Після засідання Ради Україна – НАТО у п’ятницю, 19 квітня, Німеччина заявила, що деякі країни вже висловили зацікавленість цією ініціативою.
  • Зазначалось, що Данія та Нідерланди наразі ведуть переговори про фінансову підтримку IAAD.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *