Примус до вакцинації суперечить позиції ПАРЄ, – Профспілка

Центральний комітет Профспілки освітян нагадав, що Парламентська Асамблея Ради Європи закликала держави утриматися від дискримінації громадян у зв’язку з відсутністю вакцинації.

Зокрема, у прийнятій ПАРЄ у 2021 році резолюції № 2361 «Вакцини проти Covid-19: етичні, юридичні та практичні міркування» йдеться про те, що громадяни мають бути поінформовані про те, що вакцинація не є обов’язковою і що ніхто не зазнає політичного, соціального чи іншого тиску за вакцинацію, якщо вони цього не хочуть.

Окрім того, у документі зазначається, що ніхто не має піддавався дискримінації у зв’язку з тим, що не був вакцинований через можливі ризики для здоров’я або не бажає вакцинуватися.

Також у резолюції наголошується, що свідоцтва про вакцинацію мають використовуватись виключно для моніторингу ефективності вакцини, потенціальних побічних ефектів та небажаних явищ.

Водночас Асамблея підтримує позицію Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй про те, що вакцина проти Covid-19 повинна бути глобальним суспільним благом, а імунізація повинна бути доступною скрізь і кожному.

коронавірус

Источник: osvita.ua

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Один коментар

  1. Цілком та повністю підтримую.

    No votes yet.
    Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *