Приєднання США до нормандського формату – хибний крок, тому Росія й не проти, – Данилюк

Таку думку в ефірі одного з телеканалів висловив колишній секретар РНБО Олександр Данилюк. Він заявив, що саме тому Росія і не реагує на повідомлення у ЗМІ про ймовірне залучення США.

Нещодавно Єрмак заявив про новий саміт “нормандської четвірки”

“США може позбутися потенціалу”

Екссекретар Радбезу Олександр Данилюк вважає, що США можуть позбутися свого потенціалу в разі підключення до переговорів щодо Донбасу.

Я постійно підкреслював, що приєднання США до Нормандського формату є хибним шляхом. І мене дивує, що позиція нашої влади збігається з позицією російської влади,
– сказав Данилюк.

Щодо потенціалу він уточнив: сам формат і є тупиковим, відтак усі можливості США допомогти із вирішенням конфлікту будуть нівельовані.

На думку Данилюка, США варто залучати до нового формату з абсолютно новими підходами.

Залучення США у нормандський формат: головне

  • Володимир Зеленський під час зустрічі з Ангелою Меркель заявив, що хотів би допомоги США у питанні мирного врегулювання на Донбасі.
  • Він натякнув на нормандський формат і припустив утворення якогось іншого.
  • 4 липня спікер української делегації у ТКГ Олексій Арестович заявив, що керівник ОП Андрій Єрмак і заступниця держсекретаря Вікторія Нуланд обговорили залучення США до нормандського формату.
  • 14 липня Андрій Єрмак заявив, що зустріч “нормандської четвірки” для врегулювання ситуації на Сході може відбутися вже найближчим часом.
  • Тим часом речник Держдепартаменту США Дерек Шолле заявив, що участь США в нормандському форматі не допоможе вирішити проблему агресії Росії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *