Профспілка просить відтермінувати відсторонення освітян

Профспілка працівників освіти звернулася до Міністерства охорони здоров'я з проханням перенести дату початку відсторонення нещеплених працівників закладів освіти з 8 листопада на 8 грудня.

Відповідне звернення спрямоване міністру охорони здоров'я Віктору Ляшку.

У профспілці нагадують, що наказом МОЗ затверджено перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням, з включенням до нього всіх працівників усіх закладів освіти та наукових установ.

Водночас у профспілці наголошують, що відсторонення працівників від роботи вже з 8 листопада може спричинити непередбачувані ситуації, які призведуть до порушення вимог щодо створення необхідних умов для перебігу освітнього процесу, неможливості обслуговування котелень, харчоблоків, охорони будівель, унеможливлення заміни відсутніх педагогів тощо. 

Враховуючи це, а також з метою дотримання норм статті 32 КЗпП України про повідомлення працівників про зміну істотних умов праці не пізніше ніж за два місяці, Профспілка працівників освіти і науки вбачає за необхідне термінове внесення змін до наказу МОЗ України № 2153 та до пункту 41-6 постанови Кабінету Міністрів України № 1236 щодо перенесення термінів їх реалізації не раніше 8 грудня.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *