Рада Європи створила інструмент для адаптації дітей

На вебсайті Департаменту освіти Ради Європи створили спеціальну вебсторінку Education in time of crisis для адаптації українських дітей до європейських освітніх стандартів.

Про це повідомили в Секретаріаті комітету з питань освіти Ради Європи.

Міністр освіти Сергій Шкарлет подякував за створений практичний інструмент для підтримки українських дітей.

«Завдяки цьому ресурсу українська молодь зможе навчитися міжкультурності у школі європейської країни, медіаграмотності та протидії фейковим новинам, а також просуванню основних цінностей Ради Європи і демократичної культури на всіх рівнях», – зазначив Сергій Шкарлет.

Ресурс допоможе швидко знайти інформацію стосовно організації освітнього процесу в європейських країнах, матеріали для мовної інтеграції дітей та молоді в національні системи освіти, ініціативи та заходи, які проводить європейська спільнота для організації навчального процесу.

Також на сторінці зібрано нормативно-правове забезпечення країн, які приймають українських біженців, щодо гарантування права на освіту під час надзвичайної ситуації, та матеріали, які будуть корисними керівникам шкіл та вчителям в організації класного освітнього середовища по всій Європі задля підвищення рівня освіти.

Ці матеріали надані країнами-членами Ради Європи, які приймають українських біженців, та міжнародними організаціями, що допомагають адаптації українських дітей до європейських освітніх стандартів.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *