Регіони не використовують 7 млрд освітньої субвенції

На рахунках місцевих бюджетів акумульовано 6,8 млрд грн невикористаних залишків коштів освітньої субвенції.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів з посиланням інформацію Державної казначейської служби України.

Зокрема, станом на 1 листопада в обласних бюджетах та бюджеті столиці було накопичено понад 1,2 млрд грн, у бюджетах міських територіальних громад ‒ понад 2,5 млрд грн, у бюджетах сільських та селищних територіальних громад ‒ майже 3,1 млрд грн.

У Міністерстві фінансів наголошують, що однією з причин накопичення залишків освітньої субвенції є повільне прийняття рішень місцевими органами влади щодо використання цих коштів на потреби закладів освіти як на оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти, так і на виплату заробітної плати педагогічним працівникам.

Також у відомстві зазначили, що залишки субвенції можуть спрямовуватися насамперед на придбання шкільних автобусів, оснащення закладів освіти персональними комп’ютерами та мультимедійним обладнанням, засобами навчання та обладнанням для навчальних кабінетів початкової школи, фізики, хімії, біології, географії, математики, інформатики.

Також залишки субвенції можуть бути використані на придбання підручників і посібників, оновлення навчальної та матеріально-технічної бази шкіл, забезпечення пожежної безпеки, ремонт і придбання обладнання для шкільних їдалень, будівництво нових туалетних приміщень або їх реконструкцію тощо.

фінансування освіти

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *