Рішення про проведення ДПА ухвалять найближчим часом

Питання проведення державної підсумкової атестації в 2022 році буде вирішено під час засідання парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій вже найближчим часом.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, коментуючи запитання випускників та батьків стосовно проведення шкільних іспитів цього року.

За його словами, рішення про проведення ДПА має ґрунтуватися на консолідованій позиції освітян, депутатів, експертів МОН, а також рекомендаціях МОЗ.

«Спільно з Комітетом із питань освіти, науки та інновацій ми шукаємо рішення щодо проведення державної підсумкової атестації у 2021/2022 навчальному році. Відстежуємо, зокрема, показники захворюваності на COVID-19 у різних областях», – зазначає міністр.

Водночас він наголосив, закон не звільняє від проходження ЗНО здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2022 році.

«Але, враховуючи ситуацію з поширення коронавірусу та з метою мінімізації ризиків для здоров’я учасників освітнього процесу, попередні два роки Верховна Рада України ухвалювала рішення про звільнення від ДПА учнів 11 класів», – зазначає Шкарлет.

Також він зауважив, що наразі тривають активні консультації та обговорення щодо цьогорічної атестації.

«Рішення, на моє переконання, має бути виваженим, ґрунтуватися на консолідованій позиції освітян, депутатів, експертів МОН, а також рекомендаціях МОЗ. Очікую, що найближчим часом на засіданні профільного комітету ВРУ ми остаточно вирішимо це питання», – повідомив міністр освіти і науки.

Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.

ДПА

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *