Росія готова втрачати авіацію, – у ISW пояснили, чого ворожа держава хоче досягти

Росія втрачає авіацію / Колаж 24 Каналу

00:00

Росія втрачає літаки у повномасштабній війні проти України. Зокрема, за останні два тижні держава-агресорка втратила 15 літаків, серед яких і А-50.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російські війська готові ризикувати подальшими втратами авіації заради успіхів на Сході України, ймовірно, уздовж лінії Авдіївка – Донецьк. Водночас українські сили 1 березня збили один із винищувачів, який збирався скидати керовані авіаційні бомби.

“Літакопад” триває

Пізніше командувач Військово-повітряних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив, що українські війська намагалися збити ще два російські літаки Су-34 та один Су-35, проте збили один з літаків Су-34. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що російські війська протягом останніх шести днів не розгортали літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50 над Азовським морем після знищення такого літака 23 лютого та натякнув, що відсутність А-50 змушує російські винищувачі Су-34 та Су-35 підлітати ближче до своїх цілей для завдавання ударів.

Попередні втрати російських літаків спонукали російські сили тимчасово зменшити авіаційну діяльність по всій Україні, але зростання втрат російської авіації в Україні за останні тижні ще не спонукало російські сили значно зменшити тактичну авіаційну діяльність,
– мовиться у зведенні.

За оцінкою ISW, російські сили тимчасово встановили обмежену та локалізовану перевагу в повітрі протягом останніх днів захоплення Авдіївки та намагаються її відновити, щоб підтримати тактичний наступ у напрямку Авдіївки.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни наголосили, що навіть такі втрати не є значними для Росії.

У ЗСУ розповіли, як Росія адаптується до постійних втрат авіації

  • Знищення українськими військовими російських літаків Су-34 спонукає окупантів до зміни тактики авіаційних ударів. Про це стверджують в Силах оборони.
  • Начальник пресслужби ОСУВ “Хортиця” Ілля Євлаш зазначив, що, попри втрати, російська армія продовжує використовувати свою авіацію. Однак може дещо коригувати тактику та кількість авіаударів.
  • За словами речника, українські захисники постійно вдосконалюють методи протидії ворожій авіації, що є ключовим аспектом стримування агресора та зниження ефективності його авіаударів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *