Росія почала втрачати під час запуску свої найкращі ракети: розвідка Британії назвала причини

Росія почала втрачати під час запуску свої найкращі ракети / Колаж 24 Каналу

Окупанти втратили під час запуску свою найкращу ракету. Про це свідчать уламки, знайдені в Саратовській області наприкінці березня.

Про це завили в розвідці Великої Британії. Зауважили, що йдеться про AS-23a KODIAK – російські ракети Х-101, Х-102.

Окупанти втрачають свої найкращі ракети

У зведенні зазначили, що на фотографіях з відкритих джерел від 31 березня видно уламки ракети, яка впали в поле в Саратовській області на півдні Росії.

Ретельний огляд показав, що уламки, швидше за все, є фрагментами ворожої крилатої ракети повітряного базування AS-23a KODIAK – натівське позначення для ракет Х-101, Х-102.

У британській розвідці припустили, що, ймовірно, що уламки утворилися внаслідок несправності ракети, запущеної в напрямку України раніше цього ранку.

Зауважили, що Саратовська область є відомим стартовим майданчиком для бомбардувальників російської далекої авіації та базою аеродрому “Енгельс”, де розміщені кілька бомбардувальників.

У розвідці Британії наголосили, що AS-23a KODIAK – найкращий у Росії високоточний боєприпас з дальністю ураження близько 4000 кілометрів. Такі ракети окупанти широко використовують для обстрілів України. Зокрема, ударів по енергетичній інфраструктурі.

Дуже ймовірна несправність такої престижної ракети вказує на проблеми у її виробництві, на які, ймовірно, вплинули санкції та поспіх задовольнити вимоги війни,
– підкреслили в Міноборони Британії.

Зверніть увагу! Напередодні в ГУР повідомили, що окупанти використовують для ударів по Україні щойно виготовлені ракети.

Додамо, що востаннє Росія атакувала Україну двома ракетами Х-101 / Х-555 6 квітня. Тоді ППО збила всі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *