Росія вивела в Чорне море додаткові ракетоносії: рівень небезпеки надзвичайно високий

Окупанти збільшили кількість ракетоносіїв у морі / Фото ілюстративне (росЗМІ)

Окупанти збільшили корабельне угруповання в Чорному морі до 11 одиниць. До бойового чергування залучили ракетоносії. Рівень загрози надзвичайно високий.

Агресор не припиняє маневри корабельного угруповання та системно підвищує рівень напруги, зазначили українські захисники. За їхніми словами, наразі сумарний залп цих кораблів може сягати 24 ракет “Калібр”. Тож варто бути обережними й у жодному разі не нехтувати правилами безпеки під час тривоги.

Два надводні та стільки ж підводних ракетоносіїв

Близько 11:40 в Силах оборони Півдня повідомили, що в Чорному морі ворог знов збільшив корабельне угруповання до 11 одиниць та додав на бойове чергування ракетоносії.

Наразі на виході в морі перебуває 2 надводних та 2 підводних ракетоносії. Сумарний залп “Калібрів” при цьому може сягати 24 ракет. Рівень ракетної загрози – надзвичайно високий!
– наголосили військові.

Також вони закликають бути уважними до сигналів тривоги й оперативно реагувати на них.

Між виявленням цілі й ударом – лічені хвилини

  • Напередодні Наталія Гуменюк розповіла, що на бойовому чергуванні перебували лише два ворожі підводні човни, готові до застосування. Їх загальний залп – 8 “Калібрів”.
  • Окупанти вночі завели надводні ракетоносії в пункти базування. Втім, ненадовго.
  • Важливо розуміти, що виявлення пусків із підводних човнів дещо ускладнене. Адже в такому випадку ракети прямують дуже низько над водою, тому їх зафіксувати дуже важко.
  • “Між виявленням повітряної цілі й безпосереднім ударом може бути всього кілька хвилин. Тому в такому випадку до сигналів повітряних тривог треба ставитися дуже уважно і реагувати”, – наголосила Гуменюк.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *