Росія здійснила масовану атаку на енергосистему України: у Білому домі зробили важливу заяву

Коротка версія новини

  • Речниця Ради національної безпеки США Едрієн Вотсон заявила, що, аби захистити українців від російської агресії, Конгрес Сполучених Штатів повинен негайно ухвалити рішення стосовно надання допомоги для Києва.
  • Ідеться про законопроєкт, який містить 60 мільярдів доларів для України, що може посприяти наданню нашій державі більшої кількості засобів протиповітряної оборони від Сполучених Штатів.
  • За її словами, Росія здійснила одну з найбільших повітряних атак на енергосистему України з початку війни, позбавивши багатьох людей по всій країні тепла, води та електроенергії.
  • Подібні бомбардування – частина серії російських атак на критично важливу інфраструктуру України та “жахливе нагадування” про зусилля росіян зламати дух українського народу.

У Білому домі прокоментували масовану атаку по Україні / Колаж 24 Каналу

У ніч проти п’ятниці, 29 березня, окупанти здійснили нову масовану атаку на енергетичні об’єкти України, намагаючись дестабілізувати ситуацію. У Білому домі відреагували на черговий злочин Росії.

Росія 29 березня масовано атакувала Україну дронами-камікадзе типу “Шахед” і ракетами різних типів. Під прицілом ворога вкотре опинилася енергетична інфраструктура.

Що сказали в Білому домі

Речниця Ради національної безпеки США Едрієн Вотсон заявила, що, аби захистити українців від російської агресії, Конгрес Сполучених Штатів повинен негайно ухвалити рішення стосовно надання допомоги для Києва.

Цієї ночі Росія здійснила одну з найбільших повітряних атак на енергосистему України з початку війни, позбавивши багатьох людей по всій країні тепла, води та електроенергії у все ще холодні дні ранньої весни, – ідеться в заяві американської посадовиці.

За її словами, подібні бомбардування – частина серії російських атак на критично важливу інфраструктуру України та “жахливе нагадування” про зусилля росіян зламати дух українського народу і “занурити його в темряву”.

Спікерка Білого дому наголосила, що задля того, аби допомогти Україні захиститися від постійних атак, Палата представників Конгресу США зобов’язана ухвалити двопартійний додатковий законопроєкт про національну безпеку.

Він містить 60 мільярдів доларів для України, що може посприяти наданню нашій державі більшої кількості засобів протиповітряної оборони від Сполучених Штатів.

“Потреба України нагальна, і ми не можемо дозволити собі подальших затримок”, – наголосила Вотсон.

Конгрес затримує надання фінансування для Києва: останні новини

  • Майк Джонсон планує винести на голосування законопроєкт, який передбачає допомогу для України після Великодня, яке в США святкують 31 березня. Також щодо того, чи є ймовірність, що законопроєкт приймуть уже 9 квітня, американський посадовець відповів, що хотів би, аби голосування відбулось “якомога швидше”.
  • Міністр оборони США Ллойд Остін зазначив, що подальші дії щодо ухвалення законопроєкту про допомогу Україні залежатимуть від рішень, які ухвалить Конгрес Сполучених Штатів. За словами Остіна, наразі прогнозувати щось щодо допомоги Україні від США досить складно.
  • Водночас голова Пентагону заявив, що Сполучені Штати не допустять, щоб Україна програла Росії в повномасштабній війні. Також він додав, що умови, у яких ведуть бої українські воїни, надзвичайно важкі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *