Росіяни на другий Святвечір запускали “Шахеди”: була загроза у низці областей

Росія запустила “Шахеди” по Україні / Колаж 24 Каналу

Пізно ввечері 5 січня стало відомо, що Росія запустила “Шахеди” з Півдня. Про це попередили мешканців України Повітряні сили ЗСУ. Спочатку повітряна тривога була на Півдні, але згодом поширилася на інші регіони.

Росіяни продовжують тероризувати Україну, запускаючи дрони-камікадзе. На другий Святвечір – 5 січня – стало відомо, що ворог атакує “Шахедами” Південь нашої країни. Баражуючі боєприпаси згодом кружляли й в інших областях. І лиш о 01:20 6 січня оголосили відбій, адже загроза минулася.

Які області були під загрозою “Шахедів”

6 січня

01:20 Відбій повітряної тривоги по всій Україні. Загроза атаки “Шахедами” минулася.

01:16 ЗМІ пишуть, що Росія атакує Харків. Попередньо, ворог б’є ракетами типу С-300 з Бєлгородської області.00:50 Відбій повітряної тривоги на Донеччині.00:48 Повітряні сили пишуть про зміну напрямку руху БпЛА у бік Хмельницького.00:43 Залишилася повітряна тривога лише на Хмельниччині та Донеччині.00:37 Повітряні сили пишуть: “Рух БпЛА Хмельниччиною (Красилівський район)”.00:34 Відбій повітряної тривоги також на Дніпропетровщині та Кіровоградщині.00:33 Відбій повітряної тривоги на Миколаївщині, Херсонщині та Харківщині.00:30 ЗМІ пишуть, що на півночі Хмельниччини пролунали вибухи.00:26 На Житомирщині відбій повітряної тривоги.00:05 Повітряні сили попереджають: “Рух БпЛА Житомирщиною, загроза Хмельниччині (Старокостянтинів)”.

5 січня

23:57 Повітряна тривога на Миколаївщині, Херсонщині та Кіровоградщині. Ще через мить її оголосили також на Запоріжжі.23:49 На Хмельниччині також повітряна тривога.23:45 Повітряна тривога на Донеччині, Харківщині та Дніпропетровщині. Там загроза застосування балістичного озброєння.23:43 У Повітряних силах попереджають, що БпЛА наближається до Бердичіва зі східного напрямку області.23:32 Повітряні сили пишуть: “Руху БпЛА Житомирщиною у напрямку Бердичівського району”.23:23 Повітряні сили написали: “Зміна напрямку руху БпЛА в напрямку Житомирщини”.23:20 Відбій повтіряної тривоги на Кіровоградщині.23:15 Повітряні сили сповістили про ракетну загрозу на Миколаївщині, Херсонщині та Кіровоградщині.23:12 Повітряну тривогу оголосили на Миколаївщині, Херсонщині та Кіровоградщині.23:08 Повітряні сили попереджають: “Рух БпЛА через Київську область (Тетіївський район), загроза Вінниччині, курс північно-західний”.23:01 ЗМІ пишуть, що у Херсоні пролунали вибухи.22:54 Повітряну тривогу оголосили на Київщині.22:51 Повітряні сили пишуть: “Рух БпЛА Черкащиною, загроза Київській області з півдня (Ставищенський район)”.22:44 Відбій повітряної тривоги на Кіровоградщині.22:34 Відбій повітряної тривоги на Херсонщині та Миколаївщині.22:23 Відбій повітряної тривоги на Запоріжжі.22:22 У Повітряних силах пишуть: “Руху БпЛА через Кіровоградську область, загроза Черкащині, курс північно-західний”. Власне, на Черкащині оголосили повітряну тривогу.22:05 Повітряні сили пишуть: “Рух БпЛА через Кіровоградську область (Добровеличківський район), курс північний”.21:50 Повітряна тривога на Кіровоградщині.21:47 Повітряну тривогу оголосили на Запоріжжі. Вона пов’язана з активністю тактичної авіації ворога.21:46 Повітряні сили попереджають: “Рух БпЛА через Миколаївщину (Первомайський район), курс північно-західний”.21:29 У Повітряних силах написали: “Руху БпЛА у північно-східної частині Вознесенського району, загроза Кіровоградській області”.21:14 Повітряні сили попереджають про рух БпЛА через Миколаївщину в напрямку Вознесенська.21:13 На Кіровоградщині відбій повітряної тривоги.21:02 Повітряні сили написали “Крилата ракета у напрямку Баштанки”. У той самий час повітряну тривогу оголосили у Кіровоградській області.20:45 У Повітряних силах уточнили, що “Шахеди” рухаються у напрямку Баштанського району Миколаївської області. Їхній курс – північно-західний на Кіровоградську область.20:25 Повітряні сили зазначили, що зафіксували ударні БпЛА у західній частині Херсонської області. І що рухалися вони у північно-західному напрямку.20:19 У Херсонській і Миколаївській областях оголосили повітряну тривогу. Будьте уважними та не покидайте укриттів доти, поки не буде відбою загрози атаки з неба.Повітряні сили знищили 21 “Шахед”

  • Звернімо увагу, що в ніч проти 5 січня російські військові теж атакували “Шахедами” Україну. Запускали дрони-камікадзе у кілька хвиль з району Приморсько-Ахтарська, що у Росії та мису Чауда, що у Криму.
  • Нарахували запуск 29 дронів-камікадзе. Щоб відбити повітряний напад ворога залучали мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальну авіацію, а також зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил ЗСУ.
  • Протиповітряна оборона збила 21 з 29 “Шахедів”. Повітряні цілі знищили у межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської, а також Хмельницької областей.
  • Відомо, що частину баражуючих боєприпасів росіяни спрямували по прифронтовій зоні Херсонської, а також Миколаївської областей.
  • У Повітряних силах зазначають, що більшість “Шахедів” знищили підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних сил та Сил оборони України.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *