Росіяни намагалися атакувати ракетою Дніпропетровщину на Різдво: сили ППО збили ракету

Ракета Х-59 / Скриншот 24 Каналу

На Різдво окупанти атакують Україну не вгаваючи. 24 Канал розкаже, де небезпечно зараз і де вже оголосили відбій.

У Дніпропетровській області ППО збила ракету. Про це стало відомо 25 грудня близько четвертої.

Що відомо про збиття ракети на Дніпропетровщині

Керовану авіаційну ракету Х-59 у Криворізькому районі Дніпропетровської області знищено! – написали у Повітряному командуванні “Схід”.

О 15:21 Повітряні сили написали, що повітряна тривога, оголошена в Херсонській, Кіровоградській і Миколаївській областях, пов’язана з активністю ворожої тактичної авіації на південно-східному напрямку. За кілька хвилин до цих регіонів додалася і Запорізька область.

Наступне повідомлення ПС стосувалося вже того, що керована авіаційна ракета (КАР) рухається у напрямку Кривого Рогу. Як бачимо, летіла вона недовго: за десять хвилин уже повідомили про її збиття.

Станом на 16:18 повітряна тривога оголошена тільки в Луганській області та в анексованому Криму.

Що відомо про ракету Х-59
Її виробили ще за СРСР, тоді вона мала назву “Овод”. Є кілька її модифікацій, але загалом ракета призначена для ураження цілей на суші та воді. У Росії Х-59 збирають на кількох підприємствах, тобто не в одному місці. Ці ракети дешевші за інші, але мають певне обмеження – цілять переважно по прифронтових регіонах.Росіяни били по Україні на Святвечір 6,5 годин

Били переважно по Півдню дронами. На жаль, були і влучання, у різдвяну ніч спахнули пожежі. Все, що відомо про атаку по Україні на Різдво, читайте тут.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *