Росіяни опублікували “список полонених, які були на борту Іл-76”: що з ним не так

Пропагандисти у мережі опублікували “список з полоненими”, які нібито були на борту Іл-76 / Колаж 24 Каналу

Російські пропагандисти у мережі поширюють нібито “список з українськими військовополоненими”, які були на борту Іл-76. Втім, у ньому є особа, яку обміняли раніше.

Зокрема, про це пише волонтер та активіст Сергій Стерненко. Він зазначив – щонайменше одна людина з пропагандистського списку була обміняна 3 січня 2024 року.

Що не так зі “списком полонених”

Так звані “списки з українськими полоненими”, які буцімто були на борту Іл-76, опублікувала пропагандистка Маргарита Симоньян. Варто зазначити, що у мережі показали надруковану таблицю з прізвищами, іменами, по батькові й датами народження, однак жодних підписів або штампів, які б могли вказувати на те, що це дійсно список осіб, яких везли на обмін.

Окрім того, Стерненко зазначив, що у “списку” є Коноваленко Максим Анатолійович 1990 року народження, якого обміняли під час наймасштабнішого обміну військовополоненими 3 січня 2024 року.

Максим Коноваленко є у “списку полонених, які були на борту Іл-76” / Фото Сергія Стерненка

Коноваленко є у списках обміну 3 січня 2024 року / Фото Сергія Стерненка

Максима Коноваленка обміняли 3 січня 2024 року / Фото Сергія Стерненка

Журналісти “Суспільного” додали, що у “списках полонених”, які опублікувала Симоньян дійсно є імена та прізвища тих, про яких є згадки у спільнотах з пошуку військовополонених та зниклих безвісти, також декого з них у полоні фільмували для пропагандистських відео.

Важливо! Наразі про “українських військовополонених” на борту Іл-76 повідомляли лише російські пропагандисти. ГУР МО та Координаційний штаб заявили, що ворог підступний, і це може бути частиною ІПСО. Однак усю інформацію про те, чи були на борту полонені, наразі ретельно перевіряють. Збиття Іл-76 над Бєлгородською областю

  • Російські ЗМІ 24 січня близько об 11:00 почали повідомляти, що у Бєлгородській області розбився військово-транспортний літак Іл-76. За словами російських пропагандистів, на борту було щонайменше 63 особи – всі вони загинули.
  • Згодом російське міноборони підтвердило авіатрощу борта Іл-76. Разом з тим, там заявили, що на борту буцімто було 65 українських військовополонених, яких везли на обмін. Також, за даними російської сторони, на борту нібито було 6 членів екіпажу та 3 охоронці.
  • Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив, що такі заяви ворога можуть бути частиною ІПСО. Разом з тим, там додали, що усі дані ретельно перевірять.
  • Омбудсман Дмитро Лубінець також заявив, що буде перевіряти та встановлювати усі дані щодо того, чи були українські військовополонені на борту Іл-76.
  • Разом з тим представник ГУР МО Андрій Юсов підтвердив, що 24 січня дійсно мав відбутися обмін військовополоненими між Росією та Україною.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *