Російські літаки впустили ще 2 авіабомби ФАБ-250 у Бєлгородській області, – ЗМІ

Літаки Росії впустили дві авіабомби в Бєлгородській області / Колаж 24 Каналу

Російські військові літаки скинули дві авіабомби ФАБ-250 на території Бєлгородської області. Через це владі ворожої держави довелось розпочати евакуацію людей.

У суботу, 27 січня, на хуторі Постників та селі Стрілецькому Бєлгородської області було виявлено авіабомби ФАБ-250. Влада вирішила евакуювати мешканців Стрілецького. Водночас жителів Постниківа залишили на місці. Про це інформує 24 Канал з посиланням на російські телеграм-канали.

Літаки Росії упустили дві ФАБ-250

У селі Стрілецькому, де бомбу знайшли на вулиці Лісовій, було евакуйовано близько 150 осіб. Внаслідок цього інциденту ніхто не постраждав. Обидві бомби були знешкоджені наступного дня.

Заходи з вивезення вибухонебезпечного предмета завершено. Жертв і постраждалих немає. Зруйнованих житлових, нежитлових будівель на території села теж. Жителі можуть повертатися до своїх домівок,
– написала очільниця Бєлгородського району ворожої держави.

Інцидент з авіабомбами ФАБ-250 викликав занепокоєння серед місцевого населення. Російська військова авіація вкотре продемонструвала свою “ефективність”. Не виключено, що ми дізнаємось про подібні інциденти у недалекому майбутньому.

Що треба знати про ФАБ-250 Це радянська авіабомба, що має фугасну боєголовку, боєприпас важить 250 кілограмів. Використовує бомбу авіація збройних сил Росії, а також деяких країн, що раніше входили у СРСР та є імпортерами такої зброї. Бомбу використовували, зокрема, під час багатьох конфліктів в Азії та Африці. Від початку повномасштабного вторгнення ворог активно нею атакує ЗСУ.Схожі інциденти

  • Нещодавно російські військові намагалися запустити чергову КАБ по Збройних Силах, але вона неочікувано приземлилася біля їхніх позицій. Про це повідомляв радник мера Маріуполя Петро Андрющенко: “Усе через те, що вони на колінах збирають ці КАБи, ФАБи”, – пояснював посадовець.
  • Крім того, 21 січня “маленька неприємність” спіткала окупантів у Бєлгородській області. Ворожий літак летів скидати авіабомбу ФАБ-250 на територію України, однак не впорався з цим завданням. Авіабомба впала на у водойму поблизу хутора Іонівка.
  • Загалом у прикордонних районах Росії людям після початку повномасштабного вторгнення живеться неспокійно. Скажімо, 28 січня жителів того ж села Стрілецького евакуювали через снаряд, що не розірвався.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *