Росія атакувала Шахедами та балістикою, величезні втрати ворога: хронологія 705 дня війни

Хронологія 705 дня війни / Генштаб ЗСУ

Росія не полишає спроб захопити Україну, тож окупанти й далі намагаються воювати на фронті. Однак наші військові твердо стоять за кожен український населений пункт.

Якою є ситуація на фронті, в дипломатії, в допомозі Україні – читайте в тексті 24 Каналу.

09:48, 29 січняДеякі Шахеди долетіли до Заходу

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що вночі ворог запустив 8 Шахедів і 4 ракети.

За його словами, деякі Шахеди долетіли до Заходу. Проте всі були знищені в межах Миколаївської, Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей.

09:21, 29 січня Зеленський озвучив проблеми, які виникнуть, якщо США припинять підтримку

Володимир Зеленський заявив, що у випадку затягування допомоги від США вся Європа могла б об’єднатися та надати достатню підтримку Україні. Але Штати суттєво впливають на цей процес: якщо сигнали не дуже позитивні, то деякі лідери Європи діють відповідно.

І тут є послідовні проблеми. Перше – це дефіцит зброї, фінансів в Україні. Друге – втратиться союз між США і Європою. Третє – Європа сама зрозуміє, що це сигнал, що, якщо Україна не витримає і Путін піде вперед, це сигнал від США щодо того, що Європа залишиться наодинці серед країн НАТО, хто протистоятиме Росії. Це буде серйозна загроза. Путін цим скористається 100%. Це буде сигнал, що і НАТО не буде таким міцним. Якщо відколюються США, ще хтось матиме іншу думку щодо НАТО. Чому? Бо мають економічні зв’язки із Росією. Я думаю, що також тоді посипиться санкційна політика,
– пояснив український лідер.

09:04, 29 січняУ Росії знову атакували нафтопереробний завод

У Росії заявили про атаку дронів на нафтопереробний завод “Славнефть – ЯНОС” у Ярославлі. Невідомий дрон начебто впав біля установки гідрокрекінгу. Постраждалих нібито немає.

08:30, 29 січняЯкі наслідки атаки по Запоріжжю

Росія за останню добу завдала 126 ударів по 18 населених пунктах Запорізької області.

На жаль, ворог зруйнував два житлові будинки, люди цілі.

08:16, 29 січняРосія обстріляла Сумщину

Вранці 29 січня вороги обстріляли Дружбівську громаду. Зокрема, було 2 вибухи з міномета.

Загалом Україна на прикордонній території Чернігівської та Сумської областей зафіксувала за останню добу 7 обстрілів (40 вибухів) із різних видів озброєння.

08:02, 29 січняРосія майже 90 разів обстріляла Херсонщину

Росія завдала по Херсонській області 89 обстрілів, випустивши 390 снарядів, із застосуванням мінометів, артилерії, РСЗВ, танків та дронів.

Ворог поцілив в житлові квартали населених пунктів області. На жаль, двоє людей поранені.

07:58, 29 січняРосія поранила людей на Донеччині

Росія у Донецькій області поранила 4 мешканців:

  • 3 у Мирнограді,
  • 1 – в Очеретиному.

07:57, 29 січняВтрати ворога

Росія втратила на війні в Україні тільки за останню добу 1070 одиниць особового складу, з 24 лютого 2022 року – 383 180 окупантів.

Втрати Росії станом на 29 січня 2024 року / Інфографіка Генштабу ЗСУ

07:35, 29 січняЩо відбувається на фронті

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога. Росія далі намагається оточити Авдіївку. На Мар’їнському напрямку Україна продовжує стримувати противника.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій,
– заявили військові.

За їхніми даними, там протягом минулої доби противник здійснив 8 марних штурмових дій.

07:33, 29 січняНа фронті загинув актор драмтеатру Володимир Федінчук

На фронті загинув актор Рівненського музично-драматичного театру Володимир Федінчук. Йому був 31 рік. Актор також був учасником народного ансамблю танцю “Сварга”. Заслужена діячка мистецтв, хореографиня Мирослава Воротняк додала, що Володимир був надзвичайно талановитий.

07:32, 29 січняРосія атакувала Україну дронами та балістикою

Повітряні сили ЗСУ розповіли, що окупанти вночі проти 29 січня атакували Україну:

  • 8-ма ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з району Приморсько-Ахтарська,
  • однією ракетою “Іскандер-М” з району Воронезької області Росії;
  • трьома С-300 по Донеччині з тимчасово окупованої території області.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено вісім ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Дніпропетровської, Хмельницької та Рівненської областей,
– розповіли військові.

У Дніпропетровській ОВА уточнили, що ЗСУ збили дрон у Синельниківському районі. Його уламки впали на територію агропідприємства та побили дах.

На щастя, люди не постраждали.

06:52, 29 січняУ Миколаївській області пошкоджені декілька будівель

Наталія Гуменюк розповіла, що окупанти атакували Миколаївську область дронами-камікадзе типу “Шахед”. ЗСУ збили над регіоном 4 дрони-камікадзе.

На жаль, уламки пошкодили декілька будівель – адміністративну, навчального закладу, приватний будинок. На щастя, пожежі не спалахували.

01:04, 29 січняРосія атакувала дронами й була загроза застосування балістики

Ворожі дрони ще ввечері 28 січня почали літати в небі над Україною. Зокрема, тривога була у південних, східних та центральних областях. Згодом вони летіли на Захід.

Вже орієнтовно після опівночі 29 січня повітряну тривогу оголошували через ракетну небезпеку. Зокрема, була загроза застосування балістичного озброєння.

00:01, 29 січняМіноборони проводить перевірки в ТЦК та СП

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що міністерство проводить незаплановані перевірки ТЦК та СП в регіонах та фіксує багато порушень.

Команда Міноборони працює над тим, щоб системно виправити всі недоліки,
– запевнив міністр.

Також він розповів, що вдалось повернути в бюджет 1,5 мільярда гривень, які фігурують у корупційній схемі придбання артилерійських снарядів для ЗСУ. Ще на 1,5 мільярда гривень – виграли суд у справі ТОВ “Львівський арсенал” за непостачання оплачених мін.

Окрім того, вручили підозри колишнім та теперішнім посадовцям міністерства та їх спільникам, які за версією слідства, заволоділи майже 1,5 мільярдами гривень міноборони для закупівлі мінометних пострілів для ЗСУ. Також Міноборони виявило непопоставку продовольства на понад 50 мільйона гривень.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *