Школи Києва визначать форму навчання за 10 днів

На сьогодні більшість столичних шкіл перебуває у процесі обрання формату навчання в новому навчальному році.

Про це, за результатами інспекції київських шкіл у рамках підготовки до нового навчального року, повідомила директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

За її словами, у столичному департаменті освіти очікують, що школи ухвалять рішення протягом 10 днів.

Загалом, цьогоріч до нового навчального року в умовах воєнного стану готуються 1 252 освітні установи.

«Загальна кількість міських програм, які планувалось фінансувати, було скорочено вдвічі. У той же час, збережено в повному обсязі всі програми, які направлені на безпеку дітей та викладачів, у тому числі облаштування укриттів та забезпечення пожежної безпеки. На сьогодні роботи за цими програмами тривають і будуть завершені вчасно. До початку навчального року мають бути підготовлені абсолютно всі освітні установи», – заявила Фіданян.

Директорка Департаменту наголосила, що всі батьки зможуть самі обрати для своїх дітей будь-яку форму навчання у закладах освіти і за потреби змінити форму навчання протягом навчального року.

«У жодному разі примушення до тої чи іншої форми навчання в столиці не буде, і батьки обиратимуть самі будь-яку форму навчання: офлайн, онлайн чи індивідуальну. Не буде і єдиного шаблону для всіх шкіл столиці, кожна буде приймати те чи інше рішення, спираючись на множину факторів», – підкреслила директорка столичного Департаменту освіти і науки.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *