Штупун пояснив, як українським захисникам вдалося приземлити понад 200 дронів Росії за добу

Штупун пояснив заяву Тарнавського про нейтралізацію понад 200 російських дронів / Колаж 24 Каналу

Командувач ОСУВ “Таврія” Олександр Тарнавський повідомив про нейтралізацію понад 200 ворожих БпЛА за добу. Полковник Олександр Штупун уточнив слова генерала.

Речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун виступив в етері телемарафону. Він зауважив, що українські воїни саме нейтралізували або знищили ворожі безпілотники, передає 24 Канал.

Яка ситуація з дронами

Ведучий попросив речника прокоментувати інформацію про знищення понад 200 ворожих дронів за добу. Полковник наголосив, що мова йде саме про нейтралізацію або знищення такої кількості БпЛА.

Тому що багато безпілотників саме посаджено або збито з курсу нашими засобами радіоелектронної боротьби,
– пояснив Штупун.

Спікер зауважив, що журналіст назвав позавчорашні цифри (за 23 січня). За його словами, вчора, 24 січня, таким самим чином вже 242 БпЛА противника було нейтралізовано або знищено. Проти російських дронів наші захисники застосовували вогонь, системи ППО та засоби РЕБ.

Щодо наших дронів, то вони досить успішно себе проявляють на фронті. Штупун зазначив, що 24 січня Росія втратила на Таврійському напрямку 343 особи та 91 одиницю техніки. І дуже велика частка від цього – це саме робота українських операторів БпЛА різних типів.

Що цьому передувало

Генерал Тарнавський не так давно повідомив про ліквідацію або знищення 200 ворожих БпЛА. Наступного дня він написав, що в операційній зоні ОСУВ “Таврія” вже нейтралізовано або знищено 242 ворожих дронів різних типів.

Також Олександр Тарнавський заявив, що протягом останньої доби окупанти втратили 18 танків, 27 ББМ, 28 артсистем, 1 ПТРК, 1 засіб ППО, 14 автомобілів та 2 одиниці спеціальної техніки. Крім цього наші воїни знищили 1 ворожий склад боєприпасів та ще 3 інших важливих об’єкти росіян.

Інші новини про дрони

  • Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров нещодавно заявив, що наші воїни активно використовують український окопний РЕБ AD Counter FPV. Він вміє глушити FPV-дрони росіян.
  • Раніше повідомлялося, що колишній генеральний директор Google Ерік Шмідт захотів виробляти дрони-камікадзе на базі штучного інтелекту для ЗСУ. Він вже створив для цього компанію.
  • Нагадаємо, що британські журналісти відмітили ефективність українських дронів проти ресурсів Росії. На прикладі нещодавньої атаки на нафтопереробний завод країни-агресорки вони пояснили, як Україна за допомогою БпЛА вражає противника у “хворі місця”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *