Скільки пілотів Росія втратила за час війни в Україні: у ЗМІ шокували цифрою

У ЗМІ розказали, скільки російських пілотів вирушило на концерт Кобзона / Колаж 24 Каналу

Однією із переваг агресора називають його панування у повітрі. Втім, як з’ясували журналісти, така привілегія обходиться ворогові досить дорого.

Лише за 2023 рік Росія втратила щонайменше 59 військових пілотів. Серед них, зокрема, високопоставлених офіцерів – полковника Віталія Табачникова, який керував гелікоптером Ка-52, та командира вертолітної ланки майора Григорія Азанова.

Понад 200 “чорних пакетів”

Ще 13 військових льотчиків цього року загинули на території самої Росії під час заколоту вагнерівців на чолі з Пригожиним. Журналісти кажуть, що більше втрат за один день російська авіація зазнала лише першого дня повномасштабного вторгнення в Україну.

Довідка: Слід зауважити, що подані вище цифри встановлені журналістами на основі даних з відкритих джерел, а не офіційної інформації, втім, вони однаково певну картину відображають.

У ЗМІ зазначають, що загалом з початку війни Росія втратила понад 200 військових пілотів. Щоб підготувати одного такого фахівця потрібно не менше шести років навчання та понад 3 мільйони доларів.

Скільки бойових літаків Росія використовує в Україні

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що Росія має півтори тисячі літаків і гелікоптерів стратегічної авіації. Серед них – літаки Су-35, Су-25, Су-30, Су-27, Су-34, Міг-29, Ту -22 М3, Ту-95
Ту-60, а також гелікоптери Ка-52, Мі-24, Мі-28 та інші.

Водночас в Україні окупанти використовують близько 300 літаків. Вони дислокуються на 30 – 40 летовищах у Білорусі, Росії та на окупованих територіях.

Чорний день для російської авіації

  • Наші захисники знищили 3 російські бомбардувальники Су-34 на Півдні за один день, 22 грудня. Відомо, що винищувач-бомбардувальник Су-34 називають у Росії “новітньою розробкою”. Хоча його створили ще за часів СРСР, країна-агресорка налагодила серійне виробництво цього літака лише у 2014 році.
  • Окупанти активно втрачають на Донеччині Су-25. За 10 днів вони “позбулися” 5 таких літаків. Військовий експерт пояснив, що це пов’язано, зокрема, зі збільшенням у 3-4 рази кількості вильотів на Авдіївському та Луганському напрямках, де росіяни проводять наступальні дії.
  • Станом на 23 грудня, за даними Генштабу, від початку великої війни окупанти втратили 327 літаків.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *