Сьогодні я не бачу потреби мобілізувати пів мільйона людей, – Зеленський

Зеленський проти мобілізації 500 000 людей / Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не бачить потреби мобілізувати зараз пів мільйона людей. Він анонсував, що, ймовірно, буде мобілізовано менш ніж 500 000 громадян.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що виступає за “розумний і справедливий” закон про мобілізацію і не бачить причин мобілізувати пів мільйона людей. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу Channel 4 News.

Зеленський не підтримує мобілізацію пів мільйона людей

Зеленський заявив, що не підтримує зараз мобілізацію 500 000 людей.

Я особисто на сьогодні не бачу поки що потреби мобілізувати пів мільйона людей. Я вважаю так. Не тому, що мені хочеться комусь сподобатися, а тому, що це люди, життя,
– сказав він.

За його словами, він не побачив “достатньо зрозумілих деталей”, щоб організувати таку мобілізацію. Він також зауважив, що на мобілізацію пів мільйона українців потрібно багато грошей. Адже фінанси на зарплати військових не надходять від партнерів, а нараховуються з українського бюджету.

Законопроєкт про мобілізацію повинен бути справедливим

Під час цього ж інтерв’ю український президент зауважив, що на фронті багато військових, які перебувають там з початку повномасштабної війни. Всі вони заслуговують на відпочинок. Однак він також підкреслив, що несправедливо уникати мобілізації, коли хтось за тебе гине. Однак людина, яку призивають, повинна бути готовою.

Справедливо замінити, комусь справедливо відпочити. Несправедливо обходити, коли хтось за тебе гине, і справедливо, що людина має знати, куди вона йде, на скільки, наскільки її підготують,
– сказав президент.

Він додав, що “люди – це не м’ясо”. Важливо, щоб людина була натренована, у неї було достатньо всього і вона знала, куди вона йде.

Якщо не вистачає людей натренованих, професійних, то треба дати військовим інструмент, у виді мобілізації, аби вони могли мобілізувати частину суспільства та підготувати, а не кидати їх на поле бою,
– наголосив Зеленський.

Мобілізація 500 тисяч українців: що відомо

  • Під час пресконференції 19 грудня Володимир Зеленський заявив, що Генштаб та Головнокомандувач ЗСУ подали запит на мобілізацію ще 450 – 500 тисяч людей. Тоді президент заявив, що йому потрібно більше аргументів для такого рішення.
  • Натомість головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пізніше сказав, що військове командування “не робило жодного запиту на якісь цифри”. Він пояснив, що ця цифра “враховує покриття поточного некомплекту, який виник, формуванню нових військових частин, а також прогнозування наших втрат, які можемо ми понести упродовж наступного року”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *