Стефанчук пояснив, коли буде голосування за законопроєкт про мобілізацію

Стефанчук розповів, коли нардепи голосуватимуть за мобілізаційний законопроєкт / Колаж 24 Каналу

Руслан Стефанчук прокоментував опрацювання законопроєкту про мобілізацію. Він відповів на питання, коли документ винесуть на голосування у Верховну Раду.

Глава Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що законопроєкт про мобілізацію вже пройшов обговорення у комітеті парламенту. Про це він сказав в етері телемарафону, передає 24 Канал.

Яка ситуація з законопроєктом

За словами спікера Верховної Ради, зараз готується порівняльна таблиця до другого читання.

Я дуже сподіваюся, що на найближчому засіданні Верховної Ради цей законопроєкт буде внесений до зали Верховної Ради. Чому це важливо? Я думаю, пояснювати не потрібно,
– сказав Стефанчук.

Він також зауважив, що “ми йдемо в тому числі шляхом не тільки єдиного закону”. Як приклад, глава Верховної Ради навів 3 закони, які нещодавно ухвалив президент України. Стефанчук заявив, що зараз ведуть робота над четвертим законопроєктом. Це зміни до закону про мобілізацію для чіткого встановлення критеріїв справедливості щодо виконання громадянами України свого обов’язку захищати Вітчизну.

Стефанчук подякував комітету Верховної Ради за завершення розгляду законопроєкту у дуже демократичний спосіб, попри досить складні дискусії. На його думку, проєкт закону винесуть нардепам на голосування вже на найближчому засіданні парламенту.

Зеленський підписав 3 закони про мобілізацію

  • Володимир Зеленський ухвалив відповідні закони, які скасовують поняття “обмежено придатний” та зменшують мобілізаційний вік з 27 до 25 років. Також президент України підписав закон про електронний кабінет військовозобов’язаного.
  • Після цього заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко прокоментувала законодавчі зміни в етері телемарафону. За її словами, закон про е-кабінет військовозобов’язаного дозволить спростити бюрократичні питання. Зокрема громадяни зможуть оновлювати дані з будь-якої локації без необхідності йти до ТЦК.
  • Заступниця Рустема Умерова наголосила, що цей е-кабінет необхідний виключно для оновлення даних. Про електронне вручення повісток у цьому законі не йдеться.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *