“Як це сталося”: Соловйова розриває через удар по Татарстану

Українські безпілотники атакували в передмісті Єлабуги, що у Татарстані, завод, де збирають “Шахеди”. Внаслідок удару підприємство зазнало значних уражень. Проте російські пропагандисти стверджують, що влучання відбулось у звичайний гуртожиток.

Хоча вже впродовж кількох місяців Україна завдає постійних ударів по НПЗ противника та військових об’єктах на території Росії, саме ця атака дуже здивувала та збентежила росіян, передає 24 Канал. Відреагував на неї і пропагандист Владімір Соловйов.

Всю Росію не прикрити

Росіяни не можуть заспокоїтися, як стався удар по Татарстану, адже місто Єлабуга розташовано на відстані приблизно 1200 кілометрів від кордону з Україною. До речі, це перший удар по республіці Татарстан з початку повномасштабного вторгнення.

Те що дрони подолали таку відстань, свідчить про збільшення кількості безпілотників великого радіуса дії в Україні. Відповідно прикрити всю Росію від них – неможливо.

Також російські пропагандисти визнають, що Елабуга – це “великий промисловий регіон”

Росіяни на цьому заводі збирають “Шахеди”, якими завдають ударів по території України. В гуртожитках живуть люди, які ці “Шахеди” збирають, а потім росіяни дивуються, чому туди прилітає. Самі ж засвідчують, що це “великий промисловий центр”,
– дивується ведуча 24 Каналу Анастасія Норіцина.

Порушує питання щодо атаки на Татарстан також пропагандист Соловйов. Його бентежить, як могла статися така атака.

Це що черговий Матіас Руст (німецький льотчик, який у 1987 році приземлився на Червоній площі в Москві – 24 Канал)? Ще невідомо, яким літаком атакували Татарстан. Дехто припускає (думаю, це дурниця), що за його штурвалом сидів камікадзе. Як взагалі можливо, що літальний апарат подолав відстань понад 1000 кілометрів? Як це сталося?
– дивується Соловйов.

Водночас в Росії лунають питання, хто відповідає там на протиповітряну оборону? А також цікавляться, чи мала ця людина у своєму розпорядженні відповідні сили та засоби для того, щоб відбити удари засобів повітряного нападу, які атакували Татарстан?

“Імовірно, що немає вертолітного полку, їм ніхто не керує, і об’єктової охорони також немає”, – бідкаються російські експерти.

Що відомо про атаку дронів на Татарстан

  • Вночі 2 квітня українські дрони вдарили по двох містах в Татарстані – в Єлабузі, де під удар потрапив завод з виробництва “Шахедів”, розташований на території особливої економічної зони “Алабуга”, а також в Нижньокамську влучили у нафтопереробний комплекс – завод ТАНЕКО.
  • Представник ГУР Андрій Юсов, офіційно підтвердив, що саме його відомство здійснило атаку. За його словами, для ударів по об’єктах в Татарстані не застосовувалась зброя іноземного виробництва. Юсов додав, що одну з будівель уразили російські сили ППО.
  • Крім того, видання The Guardian з посиланням на представника розвідки Міноборони Вадима Скібіцького, повідомило, що у здійсненні цієї операції допомагали росіяни, які є етнічними українцями
  • Також аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що завдяки атаці по Татарстану, заважаючи, що це перші удари по республіці з початку війни, і на відстань, яку подолали дрони, це є значний перелом у здатності України завдавати ударів в глибокому тилу Росії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *