“Стерли цілу історію”: на в’їзді в Донецьку область перефарбували стелу – це обурило військових

Стелу на в’їзді у Донецьку область замалювали / Колаж 24 Каналу

На в’їзді у Донецьку область волонтери зафарбували легендарну стелу, на якій українські військові залишали написи. Таку самодіяльність громадськість не оцінила.

У мережі поширили відео процесу “оновлення” стели. На кадрах можна побачити, як працівники видаляють написи зі стели, знімають наліпки та наносять на неї фарбу.

Варто зазначити, що ці написи лишали військові, які героїчно боронять Донеччину від російських окупантів.

Військові залишали наклейки і підписи на стелі / Фото з соцмереж

У пості вказано, що до “оновлення” стели причені Вікторія Чорногор, Олег Боровик, Анатолій Шахов та Костянтин Деревинський.

“Добру справу” – не оцінили багато українців. Зокрема військові та волонтери у коментарях під відео розкритикували такі дії. Вони обурились, що раніше на стелі були різні підписи та стікери від військовослужбовців, а тепер – це звичайна стела, якою вона була до початку повномасштабного вторгнення.

Стелу на в’їзді у Донецьку область самовільно замалювали: відео

Реакції військових і волонтерів

Це був пам’ятний знак з надпотужним сенсом та історією, а не просто повідомлення про в’їзд в область. Там були підписи наших побратимів, яких уже немає в живих,
– зазначила бойова парамедикиня Ірина “Чека” Цибух.

“Ця стела про незламність Донецької області. І ми запамʼятаємо її саме такою. Адже кожен її міліметр – це пам’ять. Про всіх, хто віддав своє життя за вільну Україну. Про всіх, хто продовжує боротися. Про майбутнє. Про віру в перемогу. Про нашу силу та єдність”, – написала військовослужбовиця Марія.

“Немає слів…стільки побратимів, які залишили там про себе пам’ять і яких вже нема в живих… ви це все знищили… Це була пам’ятка історії…Сподіваюсь скоро всі написи і шеврони повернуться на своє місце”, — додають українці.

Коментарі українців щодо фарбування стелі / Скриншоти під відео у мережі

Стела була в охайному стані

Наприкінці березня військові вже оновлювали цю стелу. Про що звітував Генеральний штаб Збройних сил України.

Зазначалось, що більшість військових, волонтерів, медиків, капеланів, які їдуть в район бойових дій або виїжджають звідти після виконання завдань, охоче там фотографувались. Тому бійці одного з підрозділів відновили фундамент біля стели, очистили місце від сміття, приварили й пофарбували металеві жердини для прапорів.

“Стела при в’їзді до Донеччини залишається тим знаковим місцем, яка символізує непоборність духу українських оборонців на сході країни”, – ішлось у повідомленні Генштабу.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *