Вілла в Іспанії, активи на 150 мільйонів: розслідування щодо колишнього воєнкома Одеси завершено

Розслідування щодо Борисова завершено / Фото з фейсбуку Борисова

Правоохоронці завершили розслідування щодо незаконного збагачення начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора 15 квітня. Згідно з матеріалами слідства, колишній керівник Одеського ОТЦК та СП за період перебування на цій посаді за відсутності таких законних доходів набув активів на майже 150 мільйонів гривень.

“Встановлено, що після повномасштабного вторгнення за його дорученням члени родини придбали в Іспанії об’єкти нерухомості та автомобілі преміумкласу. При цьому офіційний спільний дохід родини не покривав цих витрат”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Майно військкома під арештом

У грудні 2023 року на підставі запиту Офісу генпрокурора про міжнародну правову допомогу наклали арешт на майно одеського військкома в Іспанії: це вілла та офісне приміщення.

Також суд наклав арешт на 9 земельних ділянок, 2 будинки, 1 домоволодіння, 2 квартири та 1/3 квартири, 6 елітних автомобілів.

Наразі за дорученням прокурора слідчий повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів для ознайомлення.

Зауважте. В Офісі генпрокурора не уточнили імені підозрюваного, але йдеться про колишнього голову Одеського ТЦК Євгена Борисова.

Борисов перебуває під вартою.

Крім того, матеріали за фактом нез’явлення екскерівника Одеського ОТЦК та СП на службу та ухилення від військової служби виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.

Головне про незаконне збагачення Борисова

  • Журналісти УП встановили, що родина колишнього начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на узбережжі Іспанії нерухомості та автівок на мільйони доларів.
  • Також правоохоронці встановили, що теща ексвійськкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів.
  • Дружина ексвійськкома також придбала офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тисяч євро, не маючи для цього достатньої кількості законно отриманих активів та доходів.
  • Після оприлюднення розслідування Борисова відсторонили від виконання службових повноважень, а ДБР відкрило провадження щодо фактів зловживань під час призову військовозобов’язаних.
  • Президент Зеленський розпорядився звільнити одеського військкома і перевірити усіх очільників військкоматів.
  • У липні минулого року Борисова затримали у Києві після вручення підозри у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.
  • Колишній військком намагався втекти від слідства: змінював номери телефонів, автомобілів, місце перебування.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *