Створено комісію з кримськотатарської мови

Кабінет Міністрів створив Національну комісію з питань кримськотатарської мови, метою діяльності якої стане координація та узгодження дій центральних і місцевих органів влади з питань, пов’язаних з реалізацією Стратегії розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки.

Основними завданнями комісії є сприяння відновленню, збереженню та розвитку кримськотатарської мови, розширенню сфери її застосування, реалізації мовних прав носіїв кримськотатарської мови, підвищенню престижу мови корінного народу.

Також комісія сприятиме удосконаленню нормативно-правової бази з питань відновлення, збереження та розвитку кримськотатарської мови як найважливішого чинника зміцнення національної ідентичності, збереження національної культури, традицій, звичаїв, історичної пам’яті кримськотатарського народу та забезпечення її подальшого функціонування.

Окрім того, комісія координуватиме розроблення та впровадження стандартів кримськотатарської мови, зокрема з правопису, термінології, граматик, укладення словників.

До складу комісії увійшли представники влади, громадські діячі, науковці.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *