Там були найбоєздатніші війська, – Павлюк про реальність плану росіян взяти Київ за 3 дні

Річниця деокупації Київщини / Колаж 24 Каналу

Два роки тому українські воїни деокупували Київську область та повністю розбили план росіян захопити Київ. У Сухопутних військах розповіли, чи були ці плани реальними.

У етері телемарафону командувач Сухопутних військ України Олександр Павлюк сказав, що плани “взяти Київ за 3 дні” були цілком реальними. За його словами, росіяни могли це зробити.

Вони зустріли неочікуваний опір

Павлюк наголосив, що на Київському напрямку були застосовані найбільш мобільні та боєздатні підрозділи збройних сил Росії. Вони мали чіткі плани з швидкого переміщення, швидкого захоплення важливих об’єктів, зокрема, з використанням повітряних десантів так і швидке пересування наземним транспортом.

Якби не професійні дії наших підрозділів під керівництвом командувача оборони Києва генералом Сирським, то їм би це вдалось. Але вони зустріли неочікуваний професійний опір,
– зауважив генерал.

Він пояснив, що темпи їхнього наступу були призупинені і вони на ходу були вимушені були змінювати свої плани. Якби росіяни не зустріли спротиву, то змогли б реалізувати свої плани та провести парад у Києві.

Зеленський пригадав звільнення Київщини

  • Володимир Зеленський 31 березня записав своє звернення до українців. У ньому президент нагадав, що рівно два роки тому українські воїни вигнали окупантів з Київщини.
  • Зеленський підкреслив, що Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель, Мощун тоді були місцями боїв, місцями боротьби українців за свою країну, за своє життя, за свій дім, вільний від зла.
  • Володимир Зеленський підкреслив, що українці, на відміну від росіян, мурують, а не руйнують, рятують життя, а не лізуть до інших “неситим оком”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *