Темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився, – ISW

Темп наступу окупантів сповільнився / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні)

Після виходу українських захисників з Авдіївки темп наступальних операцій ворога різко сповільнився. Окупанти зменшили кількість обстрілів і проводять зачистку.

Про це заявили в американському Інституті вивчення війни. В ISW проаналізували, яка ситуація на Авдіївському напрямку зараз, пише 24 Канал.

Наступ окупантів сповільнено

Темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення міста, зауважили аналітики. 19 лютого речник ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій повідомив, що за минулу добу кількість ворожих обстрілів на Авдіївському напрямку суттєво зменшилася. Окупанти перегруповуються і проводять зачистку Авдіївки.

Також Лиховій зазначив, що російські обстріли та активність авіації в цьому районі значно зменшилися. Українські офіційні особи повідомили, що наші військові відійшли на нову лінію оборони, яку підготували заздалегідь і укріпили на кількох рівнях.

Російським силам, ймовірно, доведеться провести оперативну паузу, перш ніж відновити значні наступальні операції в Авдіївському напрямку або доведеться перекинути на ділянку додаткові підкріплення з інших ділянок фронту, щоб не допустити кульмінації дій під Авдіївкою,
– зазначили аналітики.

Додали, що окупаційне військо має резерви для такого підсилення в інших секторах. Втім, ISW не помітив жодних ознак того, що російське командування зараз переміщує ці резерви в бік Авдіївки.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ заявив, що російське командування, ймовірно, найближчим часом перекине сили, скупчені навколо Авдіївки, на інші ділянки лінії фронту. Ілля Євлаш зауважив, що загарбникам, ймовірно, знадобиться щонайменше тиждень, аби перекинути підрозділи з цього міста.

ISW поки не спостерігає жодних ознак того, як російські сили вирішать розподілити свою живу силу, яка наразі дислокується в районі Авдіївки,
– написали в Інституті вивчення війни.

Загарбники проводять зачистку Авдіївки

  • Російські загарбники проводять зачистку після відходу українських підрозділів.
  • Також ворог перегруповується, аби наступати на інших ділянках фронту. Про це повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.
  • Дмитро Лиховій додав, що на Авдіївському напрямку ситуація контрольована. Агресор зализує рани й намагається проводити наступальні дії на інших напрямках, крім Авдіївського, де значно зменшив кількість атак.
  • “Вони, ймовірно, будуть перекидати якісь підрозділи на інші напрямки, але поки що пройшов досить короткий час, щоб це відбулося”, – сказав Лиховій.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *