Теракт у “Крокусі” під Москвою: що відомо про обвинувачених

Підозрюваним у теракті загрожує довічне ув’язнення / Колаж 24 Каналу

22 березня у підмосковному “Крокус Сіті Холі” стався теракт: там під час виступу гурту “Пікнік” розпочалася стрілянина та спалахнула пожежа. Наразі суд заарештував сімох чоловіків, підозрюваних у скоєнні теракту.

Обидва чоловіки перебувають у статусі обвинувачених. Їм висунуто звинувачення у теракті в “Крокус Сіті Холі” у складі групи осіб.

Що відомо про підозрюванихДалерджон Мірзоєв

За повідомленнями російських ЗМІ, підозрюваному Далерджону Мірзоєву 32 роки, він уродженець Таджикистану та має четверо неповнолітніх дітей. Мірзоєв мав тимчасову реєстрацію на три місяці в Новосибірську, яка вже закінчилася. Він також додав, що не мав постійної роботи.

Саїдакрамі Рачабалізода

Другий підозрюваний, Рачабалізода Саїдакрамі Муродалі, заявив, що має реєстрацію в Росії, але не пам’ятає, де саме, а також попросив перекладача.

У 2018 році чоловік жив у російському Подольську. Тоді ж його оштрафували на 5 тисяч рублів за порушення правил перебування в Росії: Саїдакрамі перевищив 90-денний термін перебування у країні. Суд зобов’язав його здійснити “контрольований самостійний виїзд” із Росії.

Фото підозрюваних в Московському суді – дивіться в галереї

Фаріддун Шамсутдін

Згодом стало відомо про третього обвинуваченого – 25-річного Фаріддуна Шамсутдіна, якого також доставили до зали Басманного суду. Він також виявився громадянином Таджикистану, чоловік був офіційно працевлаштований на фабриці в Подольську та зареєстрований в Красногорську. За повідомленнями, Шамсутдін одружений та має 8-місячну дитину.

За матеріалами слідства, саме Фаріддун Шамсутдін залучив до організації теракту Амінчона та Діловара Ісламових на початку березня 2024 року.

Мухаммад Фаїзов

Четвертим обвинуваченим є 19-річний Мухаммад Фаїзов. Він працював перукарем у барбершопі у Тейкові Івановської області. Раніше Фаїзов жив і працював в Іванові, пізніше перебрався до Тейкова. У барбершопі працював близько трьох місяців, звільнився 11 січня.

Родина Ісломових

Йдеться про двох братів та їх батька: Ісломова Амінчона Ісроїловича, Ісломова Діловара Ісроїловича та Ісломова Ісроїла Ібрагімовича.

Ісроїл Ісломов та два його сини: відео

Напередодні їх викликали до Слідчого комітету Росії на допит, а потім затримали за підозрою у причетності до теракту у “Крокус Сіті Холі”. За інформацією російських ЗМІ, саме Діловар Ісломов 1999 року народження продав виконавцям теракту білий “Рено”. У день теракту він підтвердив, що справді був попереднім власником цього автомобіля.

Це була моя машина. Я коли сам бачив ці фото (з місця теракту, – 24 Канал), був шокований. Не знаю що мені робити. Я намагався додзвонитися братові дружини, тепер не бере слухавки. Він сказав, що ця машина потрібна його другові,
– сказав Діловар.

Суд відправив усіх трьох чоловіків до СІЗО: там вони пробудуть до 22 травня. Варто зазначити, що ніхто з родини Ісломових свою провину не визнав.

Російські силовики затримали підозрюваних у теракті: що відомо

  • Вдень 23 березня російські силовики повідомили про затримання чоловіків, які нібито причетні до теракту у “Крокус Сіті Холі”. Згодом у зверненні до росіян Владімір Путін заявив, нібито вони рухалися у бік кордону з Україною, де “для них було підготовлено вікно”. За його словами, всього затримали 11 осіб.
  • Варто зазначити, що відповідальність за теракт на себе взяла ІДІЛ. Однак росіяни вперто шукають “український слід” у справі.
  • Російські правоохоронці публікували відео, на яких один з ймовірних терористів розповів, що його завербував “проповідник” з телеграму. За його словами, угода була на півмільйона рублів і він отримав половину суми на картку.
  • Окрім цього, росіяни виклали у мережу відео з допиту підозрюваних, на якому вони спочатку відрізають чоловіку вухо, а потім змушують його з’їсти частину власного тіла. Після цього йому перебинтували голову та повезли у Москву на допит.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *