Тягнуть техніку у дивний спосіб: які процеси активізували росіяни у Маріуполі

Маріуполь є одним з головних військових хабів росіян. Через місто перекидають військову техніку на інші ділянки фронту .Зараз росіяни зосередились на одному напрямку.

У Маріуполі та довколишніх містах облаштовують все більше полігонів та звозять туди контрактників. Про це 24 Каналу розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, зауваживши, що погані погодні умови впливають на спроможність окупантів будувати оборонні споруди.

Який основний напрямок перекидання техніки

Минулого тижня російські окупанти активізувалися у місті. Через Маріуполь перекидали чимало бронетехніки.

Нічого глобального не змінилося з точки важливості Маріуполя. Навпаки – там бачимо певні ескалації. За останні два тижні основний напрям росіян – в об’їзд Маріуполя на північний захід Маріупольського району, тобто в бік Волновахи та Вугледару. Техніку тягнуть у дивний спосіб,
– пояснив Петро Андрющенко.

Туди стягують техніку, яку з землі не можуть зафіксувати, адже росіяни здебільшого їдуть полями, далеко від населених пунктів. Фіксація у цьому випадку є занадто небезпечною.

Так само туди росіяни стягують і живу силу. Це на сьогодні основний напрямок.

“Крім того, починають розширювати свої табори між Маріуполем та Бердянськом. У колишні бази в населених пунктах звозять контрактників і облаштовують там нові полігони. Сьогодні (22 січня – 24 Канал) прямо в місті, поблизу найстарішого цвинтаря, зробили новий полігон”, – зауважив Андрющенко.

Тобто посеред міста тепер постійно лунають вибухи та стрілянина.

Чи будуть окупанти оборонні споруди

Поки що в Маріуполі не спостерігають активне будівництво оборонних споруд. На це впливають зокрема погані погодні умови – сніг, мороз та багнюка.

Але вони активно розширюють та модернізовують те, що вже нарили. З останнього, що ми бачили – вони тягнуть такі бетонні кубики, з яких будують щось у Маріуполі. Їх заривають у достатній кількості в бік від Волновахи до Маріуполя,
– зазначив заступник міського голови Маріуполя.

Також росіяни встановлюють свої пункти координації, однак це ті укріплення, які зараз не використовують.

Водночас інженерна техніка та підрозділи систематично рухаються до Маріуполя. Ймовірно, коли дозволять погодні умови, окупанти знову відновлять будівельні роботи оборонних споруд.

Останні новини з Маріуполя: детальніше

  • На тимчасово окупованих територіях продовжують підготовку до президентських виборів Росії. Власне, у Маріуполі в особливо людних місцях представники партії “Єдіная Росія” встановили пункти збору підписів. Їх розташували навіть у супермаркетах, а людей прямо з кас тягнуть поставити підпис за Владіміра Путіна.
  • Варто додати, що маріупольчанка Маріанна Вишемирська – жінка, яка перебувала у пологовому під час обстрілу у березні 2022 року, тепер активно агітує за російського диктатора. Тепер вона живе у Росії та навіть обійняла посаду керівниці “комітету соціальних ініціатив” у прокремлівському фонді “Родіна”.
  • Тим часом у рідному місті Вишемирської росіяни так і не спромоглися розв’язати критичні проблеми з комунальними послугами. У людей немає опалення та електроенергії, а в час таких холодів місцеві мусять самі хоч якось утеплювати будинки. Водночас до Маріуполя активно приїжджають росіяни – їм пропонують дешеву іпотеку. Тож квартири українців роздаватимуть приїжджим з Росії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *