В ISW проаналізували вибухові події в районі аеродрому “Бельбек” в Криму 31 січня

У ISW проаналізували вибухи в окупованому Криму / Колаж 24 Каналу

Українські військові 31 січня завдали ударів по російських об’єктах в окупованому Севастополі, Криму. Аналітики кажуть, що гучно було в районі аеродрому “Бельбек”.

Командувач Військово-повітряних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук фактично підтвердив удари, опублікувавши кадри з місця подій. Він подякував українським силам за точні дії на тимчасово окупованій території. На відео – великі хмари диму, що піднімаються над аеродромом.

Росія заявляє про перехоплення ракет

Міністерство оборони Росії стверджує, що нібито було перехоплено 20 українських ракет, 17 з яких – “на підльоті до Севастополя” та ще три “в інших місцях” окупованого Криму.

Уламки ракет, за словами окупантів, впали в Любимівці, пошкодивши будівлі на вулиці Федорівська, та на території садового товариства “Усть-Бельбек”.

Відомий блогер, пов’язаний з Кремлем, стверджував, що українські сили використовували під час ударів крилаті ракети Storm Shadow,
– пишуть в Інституті вивчення війни.

Наслідки вибухів в районі аеродрому Бельбек в окупованому Криму / Скриншот з відео, яке поширив командувач ВПС України

Зверніть увагу! У ISW констатують, що поки не мають доказів стосовно того, які саме цілі були уражені в районі аеродрому “Бельбек” в тимчасово окупованому Криму.Не перша та не остання атака

  • Важливо, що цього, у січні 2024 року, українські війська вже атакували аеродром Саки, що на північ від Севастополя. Аналітики з ISW наголошують, що це всього один з прикладів тривалої кампанії проти російських цілей в окупованому Криму.
  • Власне, експерти нагадують, що влітку 2023 року було завдано ударів по військовій інфраструктурі та об’єктах Чорноморського флоту ворога. Це змусило військово-морські сили Росії відступити зі західної частини акваторії.
  • Вочевидь, удари мали на меті знизити здатність загарбників, які використовували Крим як плацдарм для оборонних операцій на Півдні України. До речі, видання The Economist нещодавно опублікувало матеріал зі заголовком: “Росія програє битву за Чорне море”.
  • У статті йдеться про те, що Україна змогла обійти зернову блокаду, яку створив Кремль, за допомогою спеціального морського коридору. Крім того, нашим Силам оборони вдалося досягти чималих успіхів у знищенні суден окупантів, відтіснивши їх від Криму.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *