В Офісі Президента відреагували на удари США з союзниками по Ємену

Михайло Подоляк відреагував на дії союзників. Що сказав радник керівника Офісу Президента / GettyImages

США за підтримки Великої Британії завдали ударів по Ємену. У Офісі Президента України відреагували на такі дії союзників.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк звернув увагу, що глобальна нестабільність зростає. Ще однією точкою напруги стало Червоне море, у якому єменські хусити активно знищують міжнародне морське право, міжнародну навігацію.

Росія дала приклад іншим режимам

За словами Подоляка, беззаконня більшає в різних частинах світу. Він також наголосив на одній важливій обставині.

Росія, розпочавши велику війну у Східній Європі/Україні та демонстративно зруйнувавши всю архітектуру глобальної безпеки й глобального права, зневаживши конвенції, міжнародні інститути, показала приклад усім специфічним агресивним режимам: “Сьогодні час безкарних убивств, атак, руйнувань. Атакуйте та вбивайте”,
– написав радник.

Крім цього, Росія часто є прямим чи опосередкованим донором, фінансистом, консультантом багатьох ескалацій у різних регіонах, адже зацікавлена у розв’язанні нових конфліктів та відвертанні уваги від України.

Михайло Подоляк зазначив, що висновок з цього простий: повернути світові стабільність можна лише після програшу Росії.

США, Британія та союзники уразили більш ніж 60 цілей хуситів у Ємені

  • Військово-повітряні сили США повідомили, що завдали ударів по понад 60 цілях хуситів ввечері четверга, 11 січня. Також розповіли, які саме об’єкти атакували.
  • Про це повідомив командувач американськими Центральними Повітряними силами. Алекс Гринкевич розповів, що по вузлах управління, складах боєприпасів, пускових системах, виробничим об’єктам і РЛС застосували понад 100 високоточних боєприпасів.
  • У британському Міноборони повідомили, що 4 винищувачі RAF Typhoon FGR4 за підтримки літака-заправника Voyager застосували керовані бомби Paveway IV для завдання точкових ударів по об’єктах хуситів. США використовували ракети Tomahawks та винищувачі з бойових кораблів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *