В Росії ніколи не було жодних виборів: чому Путін заборонив Дунцовій обиратися в президенти

В Росії 15 – 17 березня відбудеться голосування на виборах президента. Однією з бажаючих обійняти цю посаду була провінційна журналістка Катєріна Дунцова, яка висловлювалась проти війни в Україні.

Проте Кремль не допустив її навіть до виборів, напевно злякавшись, що вона може стати реальною конкуренткою Владіміру Путіну. Про це 24 Каналу розповів російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко, зазначивши, що Дунцова могла об’єднати тих росіян, які не підтримують Путіна.

Планується присяга Путіну

В Росії протягом усієї її історії виборів, які відбувається в Україні чи мають пройти у США, ніколи не було. Починаючи з московського великого князівства, московського царства, імператорської Росії, Радянського Союзу та пострадянській Росії не відбувалось так, щоб на місце одного начальника внаслідок волевиявлення народу прийшов інший.

Проте захід, якій відбудеться 15 – 17 березня, взагалі жодного відношення ні до чого не має. Це не вибори, навіть не імітація виборів, а планується присяга всього російського населення на вірність Путіну. Присягають йому й зокрема кандидати в президенти, інакше вони не будуть допущені до виборів.

Дунцову не допустили до виборів, тому що вона не збиралась присягати Путіну,
– зазначив опозиційний журналіст.

Звичайно в неї немає досвіду, вона не готова зіграти велику політичну роль, проте Дунцова представляє небезпеку для російської влади, тому що очевидно, що не є проєктом Кремля. Саме тому й було вирішено не допускати її до виборів.

Могла б зібрати реальні голоси

Також в Кремлі добре пам’ятають феномен Світлани Тихановської, коли нікому не відома жінка, яка ніколи не займалася політичною діяльністю раптом перемогла на президентських виборах багаторічного досвідченого диктатора Алєксандра Лукашенка.

“Очевидно, що Дунцова не виграла б вибори: Путіну б “намалювали” 80%, а їй – 0%. Проте принаймні вона могла б зібрати якусь кількість реальних голосів. Якби її допустили до виборів, це б дало шанс приблизно 20 мільйонам росіян, які виступають проти Путіна, створити якусь двіжуху. Природно, що це не сталося, тому все йде за сценарієм Кремля”, – пояснив Ігор Яковенко.

Що відомо про Катєріну Дунцову

  • 40-річна жінка з російського Ржева працювала журналісткою на телебаченні, а також була депутатом Ржевської міської думи. В листопаді 2023 року вона оголосила про свій намір балотуватися на президентських виборах як незалежний кандидат.
  • Проте ЦВК Росії відмовилася реєструвати ініціативну групу з висування Дунцової через нібито “100 помилок” у документах. При цьому в ЦВК цинічно зауважили, що у Катєрини ще все попереду.
  • Також напередодні подання документів Дунцової до ЦВК з’явилась інформація, що її підтримує опозиційний російський бізнесмен Михайло Ходорковський. Він допомагав журналістці з реєстрацією.
  • Дунцова імовірно налякала Кремль своїми висловлюваннями, які суперечать тезисам російської пропаганди. Так, свій намір балотуватися у президенти вона пояснила незгодою з політичним курсом, яким рухається Росія останні 10 років. За її словами він спрямований “не на розвиток, а на самознищення”.
  • Також жінка наголошувала на припиненні війни Росії в Україні, на проведенні демократичних реформ та звільнення опозиціонера Олексія Навального з в’язниці.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *