У ГУР назвали, скільки окупантів воює проти України на суші

Скільки росіян воює проти Україна, який їхній рівень укомплектованості / Колаж 24 Каналу

За інформацією розвідки, російські окупаційні сили зберігають високий рівень укомплектованості. Це дозволяє їм проводити ротації та уникати нової хвилі мобілізації. Україна має сприймати цей факт як виклик та робити відповідні кроки.

Вадим Скібіцький, заступник начальника ГУР Міноборони України, повідомив про значну чисельність російських сухопутних військ, які ведуть бойові дії проти України. Власне, наразі воює 462 000 окупантів, а укомплектованість підрозділів зберігається на рівні від 92 до 95%.

Росія націлена воювати

Скібіцький зазначив, що завдяки високому рівню укомплектованості російські загарбники мають змогу проводити ротації, відводити на відновлення підрозділи, які втратили боєздатність, та уникати нової інтенсивної хвилі мобілізації. Це дозволяє їм підтримувати високий рівень бойової готовності.

Були моменти, коли укомплектованість знижувалась до 89-90%, але внаслідок продовження мобілізації їм вдається підтримувати саме на такому рівні 92-95% це угруповування,
– заявив представник ГУР.

Посадовець наголосив на збільшенні чисельності російських військ з початку повномасштабного вторгнення, коли сухопутний компонент армії ворога нараховував від 180 000 до 190 000 осіб. Також, за його словами, інтенсивність бойових дій значно зросла порівняно з війною на Донбасі.

Зверніть увагу! Очевидно, така чисельність та укомплектованість російських військ є свідченням стратегічного планування з боку Кремля та його готовності до тривалого ведення військових дій проти України.

За словами Скібіцького, до війни проти України залучені не лише сухопутні війська, а й 35 000 “росгвардійців”, авіація, Чорноморський флот та інші підрозділи, які забезпечують окупаційний режим на тимчасово захоплених окупантами теренах.

Останнє з фронту

  • Загалом ситуація на полі бою залишається напруженою, і Збройні Сили України продовжують протидіяти агресії з боку окупантів, використовуючи всі доступні ресурси для захисту суверенітету країни.
  • У Генштабі констатують, що найгарячіша ситуація в районі Авдіївки – росіяни все ще намагаються оточити місто. На інших напрямках фронту загарбники також безрезультатно атакують. Зокрема, в районі Мар’їнки, Бахмута та на Запоріжжі.
  • Разом з тим Верховна Рада готує зміни до законодавства стосовно мобілізації, аби підвищити ефективність набору громадян на службу в Збройні Сили та боєздатність армії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *