В Україні лунав сигнал повітряної тривоги: що відбувалося

В Україні оголошували ракетну небезпеку / Колаж 24 Каналу

По всій країні оголошували ракетну небезпеку. Росіяни піднімали у небо МіГ-31К.

В усіх областях нашої країни існувала загроза ракетних ударів.

Носій “Кинджалів” у небі

О 16:00 Повітряні сили повідомили про небезпеку обстрілів для всієї України. Причина тому – зліт ворожого МіГ-31К з аеродрому Саваслейка Нижньогородської області.

Військові закликали не ігнорувати сигнал повітряної тривоги.

О 16:13 літак окупантів відійшов від потенційних пускових рубежів.

Незадовго до зльоту російського носія “Кинджалів” для північних регіонів уже оголошували тривогу. Вона була пов’язана із загрозою застосування балістики. Так, о пів на четверту Повітряні сили попередили про рух ракети у напрямку Конотопа, яка потім змінила курс на Ніжин.

Наразі відомо, що противник завдав ракетні удари по цивільній інфраструктурі міста Конотоп та населених пунктах Сумського району. Попередньо, загиблих немає. У Конотопі пошкоджено об’єкти комунальної сфери.

Нічна атака 18 березня: що відомо

  • У ніч проти 18 березня Росія масовано вдарила по Україні “Шахедами” та ракетами.
  • Так, ворог випустив 22 ударні дрони. З них силам ППО вдалося збити 17. Робота протиповітряної оборони відбувалася у межах багатьох областей: Київської, Полтавської, Хмельницької, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Вінницької, Запорізької, Рівненської.
  • Як повідомили військові, атака “Шахедами” відбувалася у декілька хвиль. Росіяни запустили дрони з Приморсько-Ахтарська. БпЛА виконували складні маневри, змінюючи напрямки руху по маршруту прямування.
  • Крім безпілотників, окупанти використали також ракети. Вони випустили 5 зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Харківщині та 2 керовані авіаційні ракети Х-59 по Сумщині.
  • У Криворізькому районі уламок одного з безпілотників влучив у багатоповерхівку в Кривому Розі, внаслідок чого спалахнула пожежа. Довелось евакуювати 30 жителів житлового будинку.
  • На Хмельниччині внаслідок падіння уламка дрона постраждала жінка 1976 року народження.
  • На Кіровоградщині ворог 9 разів вдарив по п’яти об’єктах промисловості. Одне підприємство пошкоджене критично. Також руйнувань зазнали 11 житлових будинків.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *