В Україні оголошували повітряну тривогу: повідомляли про зліт МіГ-31К

В Україні оголошували повітряну тривогу / Колаж 24 Каналу

На території всієї України оголошували повітряну тривогу. Загроза надходила від літака, який може переносити “Кинджали”.

Перший день року не обійшовся без повітряної тривоги. З російського аеродрому злітав МіГ-31К.

Вся Україна “почервоніла”

На території України о 11:21 оголошували ракетну небезпеку. Станом на 13:55 пролунав відбій повітряної тривоги.

Як повідомили у Повітряних силах, літак злетів з аеродрому Моздок. На щастя, минулося без пусків аеробалістичних ракет, які становлять загрозу для всієї країни.

Вся Україна – ракетна небезпека! Зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому Моздок (Північний Кавказ),
– мовиться у повідомленні.

Зверніть увагу! Оперативно про тривоги, ракетну небезпеку для усіх областей України та вибухи читайте в нашому телеграмі.

Мапа тривог станом на 11:30 1 січня 2024 року

Закликаємо не ігнорувати повідомлення про загрозу, адже звичайна обережність може зберегти життя.

Що відомо про “Кинджали” “Кинджал” – це російська аеробалістична ракета з можливістю нести ядерний заряд. Після успішних випробувань комплекс прийнятий на озброєння і з 1 грудня 2017 року став на бойове чергування на аеродромах Південного військового округу. Ракету могли створити на основі комплексу “Іскандер-М”. Ракету називають гіперзвуковою, але це не зовсім коректно.

Окрім того, також існує загроза застосування балістичного озброєння для східних областей.

МіГ кілька разів злітав 31 грудня

  • Окупанти 31 грудня, напередодні Нового року, тричі підіймали у небо винищувачі МіГ-31К. Спершу масштабну повітряну тривогу оголосили о 10:44. У Повітряних силах повідомили про зліт відразу кількох бортів з аеродромів Саваслейка та Моздок. На щастя, минулося без пусків й об 11:47 оголосили відбій повітряної тривоги.
  • О 13:26 31 грудня в Україні знову оголосили повітряну тривогу через зліт кількох бортів МіГ-31К з аеродрому Моздок. Однак цього разу окупанти запустили ракети. Вибухи лунали у Кропивницькому, Кривому Розі. За кілька хвилин ворог знову запустив “Кинджали” у напрямку Кіровоградської області. Майже через годину, о 14:15, у Повітряних силах оголосили відбій.
  • Втретє ворог підняв МіГ-31К близько о 20:06. Винищувачі знову злетіли з аеродрому Моздок. На щастя, минулося без пусків і вже о 21:33 оголосили відбій.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *