В Україні планують оновити підхід до військового виховання

Міністерство внутрішніх справ, Міністерство освіти і науки, Міністерство оборони та Міністерство у справах ветеранів мають намір випрацювати комплексний підхід до військово-патріотичного виховання в державі.

Про це йшлося під час робочої зустрічі представників відомств, на якій представники міністерств обговорили розвиток військово-патріотичного виховання молоді в Україні, повідомляють у Департаменті комунікації МВС.

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, з 1 січня набрав чинності закон «Про основи національного спротиву», який передбачає, що у закладах освіти мають бути створені відповідні курси, які сформують базові військові навички та багато іншого.

«Тому нам потрібно об'єднати й скоординувати зусилля для того, щоб механізм військово-патріотичного виховання дійсно працював», – зазначив Монастирський.

Своєю чергою міністр освіти та науки Сергій Шкарлет зазначив, що у закладах освіти уже існує низка ініціатив військово-патріотичного виховання, які реалізуються спільно з МВС, Міноборони та Мінветеранів. Проте, всі вони потребують систематизації. 

У МВС нагадали, що в Україні з 1 січня вступили в дію положення закону «Про основи національного спротиву», ухваленого торік. Закон передбачає можливість створювати добровольчі формування територіальних громад.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *